• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

Docs That Travel - Documentare pentru piata internationala

Docs That Travel - Documentare pentru piata internationala 16 Martie - 17 Martie / 09:00 - 19:00 / Centrul Ceh

Un atelier de 2 zile organizat de Documentary in Europe (Italia) si DOCUMENTOR (Romania) in asociere cu One World Romania, cu sprijinul Programului MEDIA al Uniunii Europene

Cel de-al 4 atelier de film documentar organizat in timpul Festivalului One World Romania este dedicat rolului montajului in realizarea documentarelor destinate publicului international. Stefan Paruch, monteur si colaborator al Scolii Wajda din Polonia, se alatura Leenei Pasanen (ex-commissioning editor, Finlanda) si lui Stefano Tealdi (producator, Italia).

Cei trei experti vor conduce un atelier intensiv de doua zile la Centrul Ceh si vor lucra cu doua grupe: un grup format din participantii care au deja material filmat si montat (fie si provizoriu) si un grup de participanti cu proiecte aflate in dezvoltare. Cele doua grupe se vor reuni pentru a discuta aspectele generale legate de prezentare si de marketing.

Docs that Travel se va concentra pe structurarea unei naratiuni prin montaj. Astazi, multe televiziuni doresc sa vada un rough cut inainte de a lua o decizie. Si este nevoie de mai multi coproducatori pentru a finanta un documentar care va calatori in mai multe tari si va fi accesibil mai multor culturi. De aceea, daca vrem sa supravietuim facand filme, este necesar sa intelegem criteriile pietei internationale.

Docs that Travel / Documentare pentru Piata Internationala este singurul atelier de film documentar organizat la Bucuresti.

Inscrierile la atelier se fac pana pe data de 6 martie 2012, inclusiv, prin e-mail la adresa: mironaradu@yahoo.com. Mai multe detalii despre inscriere gasiti aici.