• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

Matineele One World Romania

Matineele One World Romania 14 Martie - 18 Martie / 11:00 - 13:00 / Cinema Corso

In fiecare dimineata, in perioada 14-18 martie, One World Romania organizeaza proiectii speciale, exclusiv pentru liceeni, la Cinema Corso, incepand cu ora 11:00. Accesul la proiectii va fi gratuit. Aceste proiectii sunt organizate in colaborare cu Cluburile de Film One World si proiectul educational Cinema.edu.

Cand incepem cu adevarat sa dezvoltam un spirit civic? Cand descoperim ca ne pasa? Si mai ales cand invatam sa  judecam singuri informatiile care ne asalteaza? One World Romania intra in dialog cu vocile civice de maine, deschizand larg usile unui public tanar, curios si viu. Matineele One World vor umple sala cinematografului Corso cu liceeni, in fiecare dimineata a festivalului. Sunt programate filme despre tineri din lumea intreaga (Africa, Rusia, Romania...) dar si documentare despre oameni in varsta si relatia celor tineri cu ei. Vrem sa vedem drepturile omului prin ochii adolescentilor de azi si sa intelegem ce anume i-ar motiva sa se implice. Filmele One World Romania sub privirea taioasa a celor mai frumosi ani.

Cluburile de Film One World reprezinta un program educaţional inovator ce şi-a propus sa introduca filme documentare pe tema drepturilor omului si chestiunilor globale in scolile din Romania. Demersul sau a aparut in contextul in care mijloacele educationale non-formale cu mare impact, precum filmele, sunt prea putin utilizate in scoli, iar elevii romani nu sunt familiarizati in timpul orelor de curs cu problematici contemporane reale.

Cinema.edu este primul proiect de educatie cinematografica pentru elevi si profesori din scoli si licee, care se inscrie in eforturile europene din ultimii ani de a introduce educatia cinematografica în scolile primare si secundare prin modificarea programei scolare sau prin activitati didactice complementare, puse la punct in parteneriat cu sectorul cinematografic si audiovizual.