• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

Festivalurile - intre moft si necesitate

Festivalurile - intre moft si necesitate 17 Martie / 15:00 - 17:00 / Experimental Bar din cadrul Orange Concept Store

Invitati: reprezentantii festivalurilor de film din Romania, Toni Navarro (Human Rights Festival, Barcelona), Kujtim Cashku (IHRFF, Tirana)

In fiecare an, apar in Romania tot mai multe festivaluri de film, desi fondurile publice destinate acestor actiuni sunt din ce in ce mai precare. In plus, festivalurile trebuie sa se lupte de la an la an cu nesiguranta unui calendar de finantare si cu un sistem de acordare a subventiilor care nu este totdeauna transparent. In acelasi timp, festivalurile de calitate aduc in tara multe filme care nu intra in circuitul de distributie cinematografica si nici nu ajung pe ecranele TV. Succesul de public al acestor evenimente arata ca ele sunt necesare.

Echipa One World Romania isi invita colegii la o discutie despre un posibil model echitabil de finantare. Directorii festivalurilor dedicate drepturilor omului de la Barcelona si Tirana vor fi alaturi de noi, pentru un schimb de idei si experienta. Ne-am dori ca discutia sa se desfasoare in prezenta reprezentantilor Ministerului Culturii si ai Centrului National al Cinematografiei.