• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

Masterclass Jennifer Fox

Masterclass Jennifer Fox 15 Martie / 12:00 - 14:00 / Experimental Bar in cadrul Orange Concept Store

Cu o activitate de peste 25 de ani in domeniul filmului documentar, Jennifer Fox reprezinta un reper la nivel international. De la debutul sau, in 1988, cu „Beirut: The Last Home Movie”, realizarile regizoarei americane au fost premiate in cadrul celor mai prestigioase festivaluri (Sundance, Cinema du Reel, Hot Docs, etc.) si difuzate peste tot in lume (mai putin in Romania...).
Si celelalte filme ale autoarei („An American Love Story” /1999, „My Reincarnation” / 2010 –programate in cadrul unei retrospective la One World Romania) au fost realizate pe parcursul multor ani, in care Jennifer i-a insotit pe protagonistii sai, ajungand la un nivel de intimitate greu de atins.
Felul in care Jennifer reuseste sa isi construiasca filmele dintr-o perspectiva personala a culminat cu proiectul „Flying: Confessions of a Free Woman”, in care documentarista este ea insasi personaj, iar dramele, sexualitatea si incertitudinile acestei femei moderne se transforma in substanta filmului.
Masterclass-ul sustinut de Jennifer Fox reprezinta ocazia de interactiona cu unul dintre cei mai apreciati regizori de film documentar. Jennifer va vorbi despre felul in care lucreaza si traieste in fata obiectivului, ne va arata clipuri inedite si va manevra o camera video, demonstrand pe viu cum o foloseste. Jennifer ne ofera o lectie incitanta despre relatia dintre film si viata, despre felul in care prezenta documentaristului modifica realitatea, despre curajul de a cauta raspunsuri la o serie de framantari care caracterizeaza societatea zilelor noastre.Video de la eveniment