• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

Real Social Network (Ocupa si Filmeaza!)

Real Social Network (Ocupa si Filmeaza!) 17 Martie / 12:00 - 14:00 / Facultatea de Istorie - Amfiteatrul \"Nicolae Iorga\"

Invitati: Ludovica Fales, Adelina Bichis, Isis Thompson – documentariste / Militia Spirituala / Active Watch

2011=1968? Lipsa drepturilor si libertatilor cetatenesti, inegalitatea sociala si lupta pentru o democratie reala sunt principalele motive pentru care de aproape un an si jumatate cetatenii se revolta pe mai multe continente.
Miscarile sociale de astazi ne duc cu gandul la tinerii care in 1968 au ocupat Universitatile de la Paris pana in California. Nici ei nu au reusit sa schimbe lumea imediat. Initial, mişcarea a părut înfrântă. Însă treptat, generaţia '68 a preluat puterea, iar America si Europa s-au schimbat radical. Diferenta majora este ca astazi protestatarii au la indemana retelele sociale si camerele video.

Sambata la pranz dezbatem cum se pot folosi aceste unelte de comunicare în miscarile protestatare, pornind de la filmul “The Real Social Network”. Regizoarele documentarului sunt aici sa vorbeasca despre experienta Occupy de la Londra, alaturi de un activist de la “take the square” din Madrid. Si ii avem pe prietenii de la Militia Spirituala si Active Watch care vor aduce discutia catre protestele din Romania.Video de la eveniment