• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

Vocea libertatii – Radio Europa libera in era Razboiului Rece

Vocea libertatii – Radio Europa libera in era Razboiului Rece 12 Martie - 26 Martie / 18:00 - 22:00 / Facultatea de Stiinte Politice, Universitatea din Bucuresti, Spiru Haret nr. 8

Expozitie curatoriata de catre Zuzana Jurgens (Centrul Ceh München) si Prokop Tomek (Institutul Istoriei Militare, Praga), care prezinta, prin fotografii, text si video, istoria Radioului Europa Libera, de la infiintare, in 1951, pana in prezent.
Expozitia prezinta personalitatile si evenimentele marcante ale Radio Europa Libera, si influenta pe care au avut-o acestea asupra ascultatorilor din tarile care fac parte astazi din Grupul Visegrad (pe atunci Cehoslovacia, Ungaria si Polonia), dar si din Bulgaria si Romania.
Vernisajul expozitiei va fi insotit de o masa rotunda cu participarea istoricilor, a jurnalistilor si a reprezentantilor Radioului Europa Libera, urmata de vizionarea documentarului COLD WAVES - Razboi pe calea undelor, in regia lui Alexandru Solomon. 
Organizata de catre Centrul Ceh Bucuresti, cu ocazia presedintiei cehe in Grupul Visegrad, expozitia este tinuta sub patronajul ambasadorilor Republicii Cehe, Ungariei, Republicii Poloneze si Republicii Slovace.