• One World Romania 2012
 • One World Romania 2012
 • One World Romania 2012
 • One World Romania 2012
 • One World Romania 2012

PARTICIPANTI

 • Adelina Bichis / The Real Social Network

  Adelina Bichis Adelina Bichis a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica, departamentul montaj si sunet de film. La Scoala Nationala de Film si Televiziune din Marea Britanie a absolvit un master in montaj de film. The Real Social Network este primul documentar de lungmetraj montat de ea.

 • Elyes Baccar / Rouge Parole

  Elyes Baccar Elyes Baccar va veni la festival sa ne vorbeasca despre Revolutiile din Primavara Araba, prin prisma filmului sau Rouge Parole. Nascut in Tunisia in 1971, este absolvent al Scolii Franceze de Cinema din Paris. A regizat o serie de scurt metraje si documentare, Pakistan 7.6 castigand premiul pentru cel mai bun film scurt  la Festivalul de Film Documentar Al-Jazeera si Wailing Wall premiul special al juriului la Festivalul de Film Osian.

 • Filip Remunda / Mr. Triska\'s Epoch Making Trip to Russia

  Filip Remunda Filip Remunda a absolvit in 2005 Facultatea de Regie – film documentar la FAMU, in Republica Ceha. Filmul sau, Village B. a obtinut, printre altele, premiul pentru cel mai bun film documentar la festivalul international de la Karlovy Vary in 2002 si premiul Don Quixote la Art Film Festival in 2003. Filip Remunda este co-fondatorul Institutului de Film Documentar (www.docuinter.net). Pana acum, filmul sau, The Epochal Trip of Mr. Triska to Russia a mai fost prezentat la Artdokfest, la Moscova si la Jihlava Documentary Film Festival.

 • Isis Thompson / The Real Social Network

  Isis Thompson Isis a absolvit Universitatea de Arte din Londra, avand licenta in Film si Televiziune. Dupa absolvire, a lucrat timp de cativa ani ca director de casting freelancer si asistent agent de teatru. Trei ani a fost profesor, in realizarea practica a filmelor pentru copii si tineri cu varste cuprinse intre 5 si 19 ani. The Real Social Network e primul sau documentar de lungmetraj.

 • Jaan Tootsen / The New World

  Jaan Tootsen Jaan Tootsen este mai cunoscut ca editor si lider al emisiunii radio Radio Nightuniversity, pentru care Fundatia Culturala a Presedintelui Estoniei i-a acordat in 2010 premiul Young Cultural Figure. A regizat mai multe filme documentare "Discover a rich corner in the universe" in 2005, si "New brave world" in 2006. A mai regizat si o emisiune radiofonica in 5 parti - "Steal strange bears" (Autor: Urmas Vadi) si a fost sound designer-ul unor spectacole ale teatrului Tallinn City. Filmul sau, The New World a primit in 2011 premiul Asociatiei Jurnalistilor din Estonia pentru Cel mai bun Film din Estonia.

 • Jan Tenhaven / Autumn Gold

  Jan Tenhaven Jan Tenhaven este scenarist si regizor de documentare si programe de televiziune. In prezent, lucreaza la departamentul Arta si Stiinta a televiziunii MDR din Leipzig si la Gebrueder Beetz Filmproduktion din Berlin. De asemenea, este lector la Electronic Media School din Potsdam-Babelsberg. Pentru primul sau documentar de lungmetraj, Autumn Gold, a primit mai multe premii, printre care Filmmakers Award la Festivalul HotDocs de la Toronto, premiul Juriului Tanar IDFA DOC U la Festivalul de film documentar de la Amsterdam si Marele Premiu al Juriului la Festivalul international de film documentar Guangzhou din China.

 • Jennifer Fox / My Reincarnation

  Jennifer Fox Invitatul special al editiei din acest an a festivalului One World Romania va fi regizoarea Jennifer Fox, unul dintre cele mai importante nume ale filmului documentar pe teme sociale si politice din ultimii 20 de ani. Printre creatiile ei care au facut inconjurul lumii se numara Beirut: The Last Home Movie, „An American Love Story", My Reincarnation si Flying: Confessions of a Free Woman. Pe langa retrospectiva dedicata filmelor ei, Jennifer Fox va sustine pe 15 martie si un masterclass. Jennifer a tinut conferinte pe tema productiei de documentare la numeroase festivaluri, universitati din Europa si SUA si Asia. Profesor universitar la Universitatea de Film si Televiziune din New York, este una dintre cei 3 protagonisti din “La dracu cu Hollywood!”, un portret despre realizatorii de film independentii din America. In anul 1980 si-a format propria companie de productie, Zohe Film Productions. A produs, scris si regizat nenumarate documentare ce au primit premii internationale pentru cel mai bun film in tari precum USA, Franta, Germania, etc.

 • Krzysztof Kopczynski / Planet Kirsan

  Krzysztof Kopczynski Krzysztof Kopczynski si-a obtinut doctoratul in Stiinte Sociale la Universitatea din Varsovia, Polonia. Este profesor de Literatura, Film si Media, proprietar al companiei de productie Eureka Media si director al organizatiei internationale Viitorul Media. A participat la mai mult de 100 de filme documentare si programe TV in calitate de producator si scenarist. Planet Kirsan va fi proiectat la One World Romania 2012 in Sectia Politica.

 • Laura Capatana-Juller / here... I mean there / work in progress

  Laura Capatana-Juller Dupa absolvirea Facultatii de Jurnalism in 2004 si obtinerea master-ului in Studii Media la Frankfurt si Sofia, Laura a lucrat pentru o serie de publicatii si agentii media din Germania si Elvetia. Printre altele, a realizat reportaje pe teme culturale si sociale pentru Televiziunea Romana. Aici... adica acolo e primul sau documentar de lungmetraj.

 • Ludovica Fales / The Real Social Network

  Ludovica Fales Ludovica Fales a urmat cursurile Facultatii de Filosofie in Roma si ale Scolii Nationale de Film si Televiziune in Marea Britanie. Este membru fondator al Kitchen Sink Collective, grup non-profit alcatuit din regizori internationali. Filmul sau, The Master of The House, care portretizeaza in mod unic femeile apropiate de Prim-Ministrul italian Berlusconi, a fost premiat la Festivalul de Film Italian – Londonez in 2010. In prezent se ocupa cu productia de filme documentare, cel mai recent fiind The Real Social Network.

 • Mona Nicoara / Our School

  Mona Nicoara Mona Nicoara a debutat in lumea filmului in calitate de producator asociat al documentarului "Children Underground" (regia: Edet Belzberg), recompensat cu Marele Premiu al Juriului la Festivalul Sundance si nominalizat la Oscar, in 2002. Filmul Our School e debutul ei in lungmetraj. Mona Nicoara a inceput sa fie o activista pentru drepturile omului imediat dupa revolutia din 1989, alaturi de niste grupuri nou-formate care promovau aceste principii. Curand, ea a inceput sa lucreze pentru promovarea drepturilor romilor si a comunitatii LGBT din Romania, colaborand cu Comitetul Roman de la Helsinki pana in 1995.

 • Nima Sarvestani / I Was Worth 50 Sheep

  Nima Sarvestani Nima Sarvestani si-a inceput cariera de jurnalist in Iran, iar de cand s-a stabilit in Suedia, in 1984, a inceput sa isi dedice timpul filmului documentar. Concentrandu-se pe probleme sociale si politice, este inspiriat de cei care lupta cu pasiune pentru cauzele pe care le sustin. Printre filmele sale se numara Dead Man’s Guest (2003), Many Years Later (1999), On the Border of Desperation (2008), The Evil Cycle (1998). Cel mai recent film al sau este prezent anul acesta in festival: I Was Worth 50 Sheep.

 • Pawel Wysoczanski / We Will Be Happy One Day

  Pawel Wysoczanski Nascut in 1980 in Swidnica, Polonia, Pawel Wysoczanski a absolvit Universitatea Silesia din Katowice si Facultatea de Radio si Televiziune Krysztof Kieslowski. Printre filmele sale se numara Point of View, Flying Education, On The Road. A realizat o expozitie foto intitulata “In the Shadow of the Sun”, documentand calatoriile sale in Etiopia si Sudan. We Will Be Happy One Day va fi prezentat in Sectia Minori si Batrani.

 • Tamar Tal / Life In Stills

  Tamar Tal Tamar Tal s-a nascut in 1980 la Tel Aviv, in Israel. A absolvit Scoala de Arte, Camera Obscura din Tel Aviv in 2005. In prezent lucreaza ca fotograf, producator si regizor. Life in Stills este primul sau lungmetraj.

 • Vibeke Bryld / Bedtime Stories From The Axis of Evil

  Vibeke Bryld Vibeke Bryld a studiat Filosofie si Arte la Universitatea din Copenhaga si Film Documentar la Colegiul Goldsmith. Pe parcursul ultimilor ani a lucrat la o serie de documentare de scurt metraj pentru Al Jazeera English, a produs si regizat o serie de portrete ale unor artisti recunoscuti international din New York, Londra si Copenhaga. Bryld lucreaza ca programator al Cinematecii Nationale din Danemarca, Cinemateket si este coordonator al European Documentary Network. Filmul sau, Bedtime Stories from the Axis of Evil este prezent in festivalul de anul acesta in Sectia Minori si Batrani.

 • Virginie Guibbaud / Fragments of A Revolution

  Virginie Guibbaud Dupa ce a studiat Stiinte Politice in Paris si avand o experienta profesioanala vasta in domeniul cultural, Virginie Guibbaud a inceput sa lucreze in domeniul filmului documentar acum zece ani, mai intai ca production manager, iar apoi ca producator pentru compania independenta 13 Production. In aceasta perioada, a participat la Programul Eurodoc si alte coproductii internationale. Virginie Guibbaud este producătorul documentarului Fragments d’Une Revolution, film produs în cadrul societăţii Mille et Une Films. Din ianuarie 2011 lucrează ca producător la „Les Films d’Ici”.