• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

Sectia Revolutii online

"Nimeni nu stie cu exactitate ce zace in sufletul unei populatii, ori ce surpriza ne poate face un popor atunci cand apar conditiile potrivite." (Vaclav Havel)

Daca revolutia romana din 1989 a fost prima televizata, Revolutia Verde din Iran a inflorit pe Internet si a fost alimentata prin retelele virtuale. Aceasta schimbare de instrumente a avut loc in doar 20 de ani. Trei filme ne aduc mai aproape de cei care au comunicat prin twitter, facebook sau chat in timpul revoltelor din Iran, Tunisia si Egipt. In final, sangele pe care l-au varsat cand au iesit in strada nu a fost deloc virtual.
Este posibil sa fi vazut unele dintre aceste imagini la TV sau pe internet, dar in filme precum "Fragments of a Revolution", "Rouge Parole" sau "Tahrir 2011: The Good, the Bad and the Politician", veti obtine o imagine mai clara, perspective diferite si, in cele din urma, o intelegere mult mai profunda a ceea ce s-a intamplat acolo. Nici unul dintre filme nu are comentariu. Regizorii devin parte a a evenimentelor si ne iau si pe noi alaturi de ei. Muzica pe care o canta protestatarii pe strazile din Tunis, Cairo si Teheran va ramane cu voi multa vreme.


Toate sectiunile

Filmele din Sectia Revolutii online