• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

Sectia Munca si rasplata

"Cel mai important este ca omul sa fie masura tuturor structurilor, inclusiv a celor economice, si nu ca omul sa fie croit dupa masura acelor structuri." (Vaclav Havel)

Anul trecut ne intrebam “Ce ati face pentru bani?” De data asta, am ales filme care incearca sa afle daca banii castigati merita durerea.
In Peru, o familie este despartita pentru ca mama trebuie sa plece la munca peste mari si tari. In Uganda, femei tinere sunt nevoite sa iasa cu barbati in varsta pentru a-si plati scoala sau pentru a cumpara medicamente pentru copiii lor. O masa cu ficatei si cartofi prajiti reprezinta culmea luxului.
In Republica Ceha, satenii din Nosovice si-au vandut pasunile unei corporatii coreene. Trei ani mai tarziu, se intreaba daca nu au cedat o data cu acestea prea mult din stilul lor de viata. Ar putea prevedea felul in care locuitorii din Rosia Montana se vor simti la trei ani dupa incheierea tranzactiei.
“Canned Dreams” urmareste odiseea productiei unei conserve ieftine de ravioli cu carne. Ce se petrece in mintea si sufletul celor care trebuie sa omoare porcii, sa extraga staniu pentru tinichea si cultiva rosiile pentru sos? Visurile sunt tocate si arse intr-un malaxor global.
Munca e pentru prosti, spune o vorba romaneasca. Oare? Sau, mai degraba, ecuatia intre efort si castig este gresita?


Toate sectiunile

Filmele din Sectia Munca si rasplata