• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

Sectia Minori si batrani

"Am invatat sa nu credem in nimic, sa ne ignoram reciproc, sa ne pese doar de noi insine. Concepte ca dragostea, prietenia, compasiunea, smerenia si iertarea […] aduc a obiceiuri pierdute, din vremuri antice, care par putin ridicole in era calculatoarelor si a navelor spatiale." (Vaclav Havel)

La inceputul si la sfarsitul vietii suntem cel mai expusi la abuzuri si nedreptati. A creste pe Axa Raului, in Afganistan sau intr-un orasel sarac din Polonia sunt adevarate provocari. Nici sa fii copil tigan in Romania nu este mult mai usor.
Daca astazi exista o preocupare mai mare fata de abuzurile asupra copiilor, batranii sunt deseori uitati intr-o zona gri. Viata lor de zi cu zi devine o bataie de cap sub privirile dispretuitoare ale celor “in forma”. Faceti un tur prin Bucuresti si acest lucru va fi evident: doar cei puternici supravietuiesc, atunci cand o simpla urcare in tramvai necesita abilitati sportive. Atletii de 90 de ani din “Autumn Gold” vor fi cu siguranta printre ei; eforturile lor de a invinge slabiciunile varstei sunt cele mai bune argumente ca puterea vine din interior.
Dar chiar daca te-ai urcat in tramvai, cand esti batran cineva iti va aminti ca „te plimbi cand te cauta moartea pe-acasa”. Aceasta vorba din popor arata o atitudine foarte des intalnita; filme precum „Life in Stills” sau „Decrescendo” vorbesc despre imblanzirea acestei aversiuni. Intelegerea pentru cei in varsta este un test pentru orice societate.


Toate sectiunile

Filmele din Sectia Minori si batrani