• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

Sectia Probleme de familie

"Uneori, trebuie sa ne afundam pana la capat in propria nenorocire pentru a intelege adevarul, la fel cum trebuie sa coboram pana pe fundul unei fantani pentru a putea zari stelele in miez de zi." (Vaclav Havel)

Un tort, rasete si artificii: tabloul idilic al unei petreceri de familie. Sau iata un cuplu indragostit – le poti simti afectiunea. Aceasta aparenta liniste este tulburata de cineva care pune o intrebare. Urmeaza apoi multe alte intrebari. Oaia neagra a familiei, persoana despre care nu vrea nimeni sa vorbeasca, apare brusc. Descoperim ce s-a intamplat cu un barbat homosexual aflat la momentul nepotrivit in locul nepotrivit – sa spunem Paraguay, pe vremea dictaturii. Intr-un alt primplan, cineva vrea sa afle de ce prietena ei si-a abandonat copilul pentru a deveni stripteuza in Japonia. Vedem cum rasismul si discriminarea – la inceput voalate de dragoste si bunavointa – distrug o relatie aparent sanatoasa dintre un barbat si o femeie, care intamplator sunt el, evreu si ea, araba. Aflam din interiorul societatii inchise, patriarhale cat valoreaza o femeie pentru talibani. Si, in contrast, urmarim o mama si o fiica din Vest care si-au pierdut toata averea: au ramas doar cu egoismul lor.
In aceasta sectiune, regizorii scormone in intimitatea unor familii si cupluri. Traume uitate fermenteaza in secret sub o fatada fara cusur. De dragul adevarului si intelegerii, ne alaturam regizorilor in procesul de limpezire. Bucata cu bucata, aruncand o privire atenta la toate petele. Odata curate, unele relatii pot sa reinceapa. Altele nu. Dar cel putin stim de ce.


Toate sectiunile

Filmele din Sectia Probleme de familie