• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

Sectia Penala

"Legea e doar una dintre caile imperfecte si mai mult sau mai putin exterioare de a apara ceea ce este mai bun in viata in fata a ceea ce este mai rau. In sine, legea nu poate crea ceva mai bun. Stabilirea respectului fata de lege nu inseamna in mod necesar si o viata mai buna – aste este, in definitiv, o sarcina pentru oameni, nu pentru legi ori institutii." (Vaclav Havel)

Trei filme de pe trei continente vorbesc despre meandrele justitiei. In doar trei filme, descoperiti trei aspecte ale sistemului penal. Pamela Yates (“The Reckoning” – proiectat la One World Romania 2010) ne ofera o lectie despre cum se prinde un dictator. Dupa multi ani, crimele unui general din America Latina vor fi judecate. Regizorul ia parte la acest proces, si un film pe care l-a facut acum 25 de ani este folosit la tribunal. La polul opus, nu exista inca dreptate in cazul lui Sergei Magnitski, care a fost ucis intr-o inchisoare din Rusia. Filmul pe care il proiectam ofera o marturie impotriva unei crime, vorbind despre ororile unei coruptii ucigase, in absenta justitiei.
La mijloc, Generalul Butt Naked scapa de justitie pentru ca se caieste si se autopedepseste. Poate Raul sa devina Bine? Avem voie sa iertam, daca nu uitam, asa cum spune celebrul aforism? Sau ar trebui sa facem dreptate, deoarece aceasta ar usura durerea victimelor? Filme pe post de acuzatii, dovezi sau pledoarii… Priviti si judecati singuri.


Toate sectiunile

Filmele din Sectia Penala