• One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012
  • One World Romania 2012

EXPOZITIA FOTO ONE WORLD ROMANIA A FOST CENZURATA DE PRIMARIE PE BAZA ?INTUITIEI?

14 Martie, 2012 Expozitia foto One World Romania a fost cenzurata de Primarie pe baza “intuitiei”

Ieri, marti, 13 martie s-a dat startul expozitiei foto ambulante “Revolutii globale si miscari occupy” in pasajul Universitatii, conform aprobarii Primariei. Expozitia prezinta imagini din 8 tari din lume (Siria, Egipt, Bolivia, Olanda, Spania, Marea Britanie, Grecia si Romania), in care au avut loc miscari revolutionare incepand cu 2011. 

Totul a durat o ora si 15 minute, cand, dupa mai multe autosesizari ale Politiei Comunitare, seful de la Administratia Strazilor a raspuns intr-un final: “activitatea se suspenda”. Au motivat actiunea pe baza regulamentului de ordine interioara al Pasajului care nu permite prezenta oamenilor sandwich. In plus, dupa parerea autoritatilor fotografiile instiga la violenta si pasajul nu este o locatie propice pentru astfel de manifestatii.

Expozitia “Revolutii globale si miscari occupy” are loc in cadrul One World Romania, festival de film documentar dedicat drepturilor omului, editia a 5-a, 13-18 martie, Bucuresti. Expozitia avea aprobare, obtinuta pe 13 februarie 2012, fiind semnata de catre Alina Roman (director Administratia Strazilor), Cornel Alecsandrescu (sef serviciu) si Dana Rozsdas. In cererea adresata s-a specificat ca expozitia fotografica este “dedicata miscarilor sociale aparute in 2011 in mai multe orase din intreaga lume [...] Consideram ca o astfel de expozitie nu isi are locul intr-un spatiu expozitional conventional, iar spatiul pe care il gasim ca fiind cel mai potrivit in Bucuresti pentru o astfel de expozitie este Pasajul pietonal din Piata Universitatii.”

Elena, una dintre persoanele implicate ne marturiseste: “ne-au dat afara din pasaj, cred ca pana la urma problema lor este ca expozitia incita la GANDIT.”

Organizatorii au fost invitati la Primarie sa vorbeasca cu domnul Alecsandrescu, care le-a spus ca autorizatia se suspenda. Festivalul considera ca anularea este abuziva.

Momentan, expozitia s-a mutat in fata Arhitecturii, la Fantana, dupa ora 12. Evenimentul cultural este un gest de solidaritate cu oamenii din lumea intreaga, avand menirea de a creste gradul de constienizare asupra problemelor cu care se confrunta cei din jurul nostru.


Documentele oficiale se gasesc in galeria foto: http://oneworld.ro/2012/l/ro/galerie/album/9/.


ULTIMELE STIRI

One World Romania la Cronograf! ONE WORLD ROMANIA LA CRONOGRAF!
11 Aprilie, 2012

Anul acesta, pe 10 mai, in prima zi a Festivalului international de film documentar Cronograf, vor fi proiectate 5 filme din selectia One World Romania 2012. Filmul care va deschide oficial cea de-a zecea editie de Cronograf este oferit de One World Romania. La trei ani de la protestele din Republica Moldova, aducem la Chisinau documentarul cu care am incheiat a cincea editie One World Romania -

One World Romania in reluare! ONE WORLD ROMANIA IN RELUARE!
02 Aprilie, 2012

Din 27 martie, am inceput sa reluam o parte din filmele din select...

A 5-a editie a festivalului s-a incheiat A 5-A EDITIE A FESTIVALULUI S-A INCHEIAT
18 Martie, 2012

Duminica seara, la MTR, ultima proiectie a OWR a fost la fel tonica si de intensa ca si seara...

Programul proiectiilor si al dezbaterilor de sambata, 17 martie PROGRAMUL PROIECTIILOR SI AL DEZBATERILOR DE SAMBATA, 17 MARTIE
17 Martie, 2012

Si sambata avem o zi intreaga de proiectii urmate de discutii si Q&A-uri, organizate impreuna cu partenerii nostri de la Progr...