Despre decenta

4 stele/3 voturi Tu nu ai votat inca!
On Decency

Cehia, 2012, 52'

TITLU ORIGINAL
O slušnosti

REGIA
Radovan Sibrt

SECTIUNEA
Ura dauneaza grav sanatatii

SYNOPSIS

Suntem oameni normali, decenti. Tinem la animalele noastre, ne place cand copiii nostri se imbraca in ingeri sau draci la serbarile de la gradinita si vrem sa ne pastram barul fara tigani (...sau vietnamezi, daca tot ne-ati intrebat!). Stiu doar sa faca copii, sa distruga lucruri si sa se distreze. Negrii nu se schimba, nici vietnamezii, nici japonezii. Asta e cultura, n-ai ce face. E in genele lor, uitati-va la istoria lor. In ultima vreme ne trezim cu tot felul de nenorociti veniti la noi in tara.

In ultimii ani, cartierul Janov al orasului Litvinov s-a vazut confruntat cu un aflux semnificativ de 'familii problematice' venite de pretutindeni. Acceptarea lor de catre comunitatea locala nu e deloc un proces relaxat. Filmat cu rabdare, in maniera analitica, Despre decenta capteaza umbrele si miasmele intolerantei fata de minoritati in randul unui segment al populatiei cehe si ii dezvaluie repercusiunile intunecate in viata de zi cu zi.

Integrarea excelenta in film a unor imagini inregistrate de camerele de supraveghere ale orasului adauga poezie si o dimensiune reflexiva dinamicii tot mai paranoide a relatiilor dintre majoritarii si minoritarii din Janov.

Film proiectat sub egida Anului European al Cetatenilor 2013.

PROGRAM COMPLET

14 Martie, 20:00, Cinema Corso

16 Martie, 18:00, Cinema Union

VO

ceha

SUBTITRARI

engleza, romana

COMPANIE PRODUCATOARE

Pink Productions s.r.o., Czech TV

PREMII SI FESTIVALURI

Jihlava International Documentary Film Festival, Czech Republic, 2012

RETELE SOCIALE