EVENIMENTE

Masterclass Andy Glynne

14 Martie, 12:00

Centrul Ceh, str. Ion Ghica, nr. 11

Andy Glynne si animatia documentara (articol Decat o Revista)

Castigatorul premiului Bafta pentru film documentar, producatorul, autorul si psihologul Andy Glynne vine la Bucuresti pentru a sustine un masterclass in cadrul caruia va vorbi publicului despre cele mai apreciate proiecte ale sale, despre documentarul de animatie si, cel mai important, despre sanatatea mentala si metode de a aborda acest subiect prin intermediului documentarului.

Andy este creatorul si regizorul cunoscutei serii de scurtmetraje documentare de animatie "Animated Minds" (2003) – un proiect inovator al carui scop este de a ilustra pentru un public larg ce presupune experienta subiectiva a problemelor mentale, plecand de la marturia unor oameni ce s-au confruntat cu acest tip de disfunctii. "Seeking Refuge" (2012) este o alta serie de documentare de animatie produsa de Andy, ce exploreaza experientele unor tineri refugiati din Marea Britanie. Este de asemenea producatorul seriei "Why Poverty?", creata pentru BBC – o compilatie eclectică de scurtmetraje documentare ce abordeaza tema saraciei in Marea Britanie dintr-o perspectiva noua.

Autor al cartii de succes "Documentaries and How to Make Them", Andy Glynne este fondatorul si directorul executiv al DFG – Documentary Filmmakers Group, o organizatie nationala ce promoveaza talentul si inovatia in filmul documentar din Marea Britanie.