EVENIMENTE

The Filmmaker's Development Toolkit

15 Martie, 09:00 - 16 Martie, 09:00

Centrul Ceh, str. Ion Ghica, nr. 11


Un atelier organizat de DocuMentor (Romania) in asociere cu 
Documentary Filmmakers' Group (Marea Britanie), cu sprijinul Festivalului One World Romania. Accesul se face pe baza unei inscrieri prealabile.

Sustinut de Andy Glynne, castigator al premiului BAFTA pentru film documentar, The Filmmaker's Development Toolkit este un curs practic de doua zile ce se va axa pe dezvoltarea de proiecte. Participantii la atelier vor invata cum sa puna bazele unei strategii puternice de dezvoltare a proiectului lor, cum sa identifice o idee buna si care sunt elementele-cheie care o pot pune in valoare: un proiect foarte bine scris, un pitch captivant si încrezător, un trailer eficient, tehnici de lucru cu casele de productie si modalitati de abordare a diferitelor oportunitati de finantare, printre care din ce in ce mai popularul crowd funding, dar si alte modalitati de a obtine finantare atat pentru documentarul de televiziune, cat si pentru cel de cinema.

Avand in spate o experienta solida in ceea ce priveste mentoratul tinerilor realizatori de film in cadrul unor ateliere desfasurate in India, Iordania, Grecia, Maroc si Marea Britanie, si plecand de la proiecte comandate, Andy va ghida particiantii in procesul de concepere a unei strategii pentru propriile lor proiecte, ce vor fi discutate pe parcursul atelierului.

Regizorul, producatorul si autorul Andy Glynne este directorul fondator al DFG si directorul executiv al companiei de productie Mosaic Films.