La scara umana

5 stele/8 voturi Tu nu ai votat inca!
The Human Scale

Danemarca, 2012, 83'

TITLU ORIGINAL
The Human Scale

REGIA
Andrea M. Dalsgaard

SECTIUNEA
Teme speciale

SYNOPSIS

Sanatatea orasului: Mai intai dam noi forma oraselor, pentru ca apoi sa ne formeze ele pe noi. Bucurestiul nu este o exceptie.

VIDEO DE LA DEZBATERE

Modul in care ne ridicam orasele este esential pentru bunastarea noastra. Stim deja ca viata urbana moderna poate avea serioase efecte colaterale. Cand aproape 50% din populatia lumii traieste acum in zone urbane, iar specialistii prezic o crestere a acestui procent la 80% pana in 2050, trebuie luate masuri cu privire la configuratia spatiilor urbane ale viitorului.

Gehl Architects este o companie din Copenhaga care ofera consultanta internationala in domeniile cercetarii si designului urban. Zona de interes principala a companiei este relatia dintre mediul urban construit si calitatea vietii, precum si modul in care o planificare urbana care pune oamenii pe primul plan poate imbunatati orase cu configuratii diferite din intreaga lume. Ca parte a interesului pentru un design umanist si pentru ceea ce echipa sa numeste „o viata buna”, Gehl a insistat intotdeauna asupra importantei observarii sistematice a vietii urbane cotidiene in vederea unei planificari urbane mai bune.

Filmul lui Andreas Dalsgaard urmareste activitatea firmei Gehl Arhitects in diferite locuri de pe glob. O serie de teme comune sunt identficate sub umbrela interesului pentru efectul transformator pe care mediul in care traim il poate avea asupra bunastarii noastre: nevoia de a redefini spatiul public astfel incat viata orasului sa se desfasoare organic; importanta interactiunii dintre oameni in spatiul public; potentialul zonelor pietonale de a permite un plus de vitalitate si spontaneitate in mediile urbane.

PROGRAM COMPLET

12 Martie, 18:00, Studioul Horia Bernea

17 Martie, 18:00, Cinema Corso

VO

engleza

SUBTITRARI

romana

COMPANIE PRODUCATOARE

Final Cut for Real ApS

PREMII SI FESTIVALURI

Premiere as part of "Life Between Buildings", Venice Biennale, Italy, 2012

RETELE SOCIALE