Voci interzise

5 stele/6 voturi Tu nu ai votat inca!
Forbidden Voices

Elvetia, 2012, 92'

TITLU ORIGINAL
Forbidden Voices

REGIA
Barbara Miller

SECTIUNEA
Revolutie zi de zi

SYNOPSIS

Traiesc intr-o utopie care nu imi apartine”, scrie Yoanni Sanchez pe blogul ei, Generation Y. Pentru a posta pe blog, Yoanni trebuie sa foloseasca spatii publice precum cafenele si hoteluri, pentru ca in Cuba sunt interzise conexiunile private la Internet. Yoanni nu are voie sa calatoreasca in afara tarii, dar este in relativa siguranta in Cuba; vizibilitatea internationala obtinuta prin intermediul blogului ei o protejeaza; desi cenzurat in Cuba, blogul are aproximativ 14 milioane de vizite pe luna, din intreaga lume.

Femeile au fost cele care au descoperit rapid avantajele mediilor sociale. Guvernul iranian cenzureaza cuvantul „femeie”. Orice cautare a acestui cuvant in persana blocheaza accesul la urmatoarea pagina. Campioana cenzurii pe Internet ramane insa China, cu mai multe de 2500 de site-uri blocate. Partidul comunist 'curata' internetul de orice eveniment trecut care trebuie sters din memoria colectiva: in consecinta, multi tineri nu au auzit de revolta din piata Tienanmen.

Regimurile represive de astazi se tem ca vor pierde monopolul asupra adevarului. Cand bloggerii decid sa vorbeasca, trebuie redusi la tacere, fie prin filtre si firewall-uri, fie prin masuri conventionale precum intimidarea psihologica, arestul la domiciliu sau inchisoarea. Voci interzise urmareste vietile a trei femei reprezentative pentru noua generatie de rebeli 'conectati' care au curajul sa denunte abuzurile guvernelor lor.

PROGRAM COMPLET

16 Martie, 10:00, Cinema Elvire Popesco

16 Martie, 20:00, Cinemateca Eforie

17 Martie, 16:00, Cinema Corso

VO

engleza, spaniola, franceza, chineza, persana

SUBTITRARI

engleza, romana

COMPANIE PRODUCATOARE

Das Kollektiv für audiovisuelle Werke GmbH

PREMII SI FESTIVALURI

"Prix de soleure" nomination, Solothurn Film Festival, Switzerland, 2012

International Premiere, IDFA International Documentary Film Festival Amsterdam, The Netherlands, 2012
Visions du Reel Nyon International Documentary Film Festival, Switzerland, 2012
Tallin Black Nights Film Festival, Estonia, 2012
One World Bratislava, Slovakia, 2012

RETELE SOCIALE