EVENIMENTE

Am o idee, ce fac mai departe?


21 Martie, 09:30 - 23 Martie, 17:00
Centrul Ceh / Clubul Taranului


Atelier pentru documentaristi
21 / 22 martie 2014 - Centrul Ceh
23 martie - Clubul Taranului

Cand incetezi sa fii reporter si devii cineast? 
Cum sa iti transpui propria viziune despre realitate intr-un documentar puternic?

Acest atelier intensiv de film documentar este destinat documentaristilor pasionati, dar cu mai putina experienta, care doresc sa isi imbogateasca cunostintele pentru dezvoltarea ideilor lor si sa le puna in valoare pentru a aplica cu succes la fonduri de finantare si televiziuni. Discutiile vor pleca de la analiza unor fragmente de film bazate pe o gandire creativa - care inspira la solutii inovatoare - concentrandu-se apoi pe proiectele participantilor. Fiecare proiect va fi discutat in grup si apoi in sesiuni individuale.
Cele doua zile de lucru intens culmineaza cu un pitch informal la capatul caruia se va acorda un premiu celui mai bun proiect: participarea la atelierul ”Rough-Cut Boutique” din cadrul Festivalului de la Sarajevo din august 2014. 

Doi mentori, o cineasta si reputata selectionera de festival, alaturi de un monteur de film, venind din doua tari si doua traditii cinematografice diferite, vor fi cutia de rezonanta a reflectiilor si aspiratiilor voastre cinematice.
Rada Sesic a regizat cateva documentare multipremiate si colaboreaza cu cele doua mari festivaluri din Olanda: IDFA (Amsterdam) si IFFR (Rotterdam). Este directorul competitiei de film documentar a Festivalului de la Sarajevo. Rada a predat teorie de film la Universitatea din Amsterdam si la Institutul Srishti din Bangalore, India. Stefan Paruch este monteur de film in Polonia, a colaborat deseori cu renumita Scoala Wajda si are o experienta bogata in materie de documentar.

Atelier organizat de Asociatia DocuMentor in colaborare cu One World Romania.

Contact: Paula Onet, atelier@oneworld.ro