EVENIMENTE

Solitaritate


17 Martie, 20:00
Cinema Pro


Cu ocazia galei de deschidere One World Romania, va prezentam doua scene din spectacolul Gianinei Carbunariu.

decor, video si light design: Andu Dumitrescu
costume: Andrei Dinu
muzica: Bogdan Burlacianu
coregrafia: Florin Fieroiu.
cu: Marius Turdeanu, Ciprian Scurtea, Florin Cosulet, Diana Fufezan, Ofelia Popii, Mariana Mihu, Adrian Matioc, Cristina Ragos, Ali Deac.

O coproductie Teatrul National Radu Stanca Sibiu si Théatre National de la Communauté Française de Belgique, in colaborare cu Odéon-Théatre de l'Europe si Le Festival d'Avignon 2014.

„Fiecare scena a spectacolului este o fictiune inspirata dintr-o realitate sau dintr-un anumit tip de discurs public prezent in societatea romaneasca actuala: de la zidul construit in Baia Mare pentru a separa comunitatea rroma de soseaua principala a orasului si pana la marcarea din ce in ce mai radicala a diferentelor intre categorii sociale, etnii, generatii. Sub pretextul respectarii unor conventii sociale si al salvarii cetateanului, sunt inventate de fapt reguli noi menite sa stigmatizeze diferenta si sa estompeze tot ceea ce ar putea sa ne apropie. Mai grav decat radicalizarea discursului politic despre saracie - vazuta ca o vina a celui incapabil sa fie eficient - este faptul ca acesta a contaminat spatiul public si risca sa devina o perspectiva normala, justa, perfect indreptatita.” (Gianina Carbunariu)