EVENIMENTE

Matinee pentru liceeni


18 Martie, 10:00 - 22 Martie, 13:30
Cinema Elvire Popesco Institutul Francez din Romania


18 martie / 10.00-12.30 / Autrostrada
19 martie / 10.00-12.30 / Aici sunt dragoni
21 martie / 10.00-12.30 / 727 de zile fara Karamo
22 martie / 11.00-13.30 / Ba se poate!

Proiectii organizate in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, cu Asociatia Vira si cu Zburd-Educatie prin coaching. Intrarea este libera.

Liceenii sunt asteptati la Cinema Elvire Popesco pentru proiectiile celor mai recente documentare din toata lumea. Dupa fiecare proiectie, un invitat al festivalului - regizor, producator sau expert in domeniul tratat de film - va dezbate impreuna cu elevii probleme legate de drepturile omului, pornind de la documentarul vizionat. Aceste evenimente ofera tinerilor atat accesul la informatii precum si contextul de a le analiza. Dezbaterile vor cultiva franchetea, mintea limpede si entuziasmul tinerilor si ii vor incuraja pe acestia sa isi exprime opiniile pentru a le dezvolta astfel spiritul civic.

Proiectia de sambata 22 martie este dedicata documentarului Ba se poate!, regizat de Tedy Necula, film in care este prezentat proiectul Zburd, o initiativa din Romania care si-a dovedit eficacitatea. Zburd-Educatie prin coaching este un proiect inovator, implementat cu succes de Asociatia ROI in perioada 2012-2013, care a ridicat rata de promovabilitate la bacalaureat in cinci licee, consolidand relatia elev-profesor-parinte. Sunt invitati profesori si elevi pentru a discuta impreuna cu initiatorii proiectului si cu realizatorii filmului ce se poate face pentru ca scoala sa devina punctul de intalnire al energiilor lor pozitive.