EVENIMENTE

Rezist-Exist | Dan Perjovschi


17 Martie, 10:00 - 14 Aprilie, 18:00
In Atrium-ul Institutului Francez din Romania si la Clubul Taranului


17 martie - 14 aprilie | in Atrium-ul Institutului Francez din Romania 
17 martie - 23 martie | la Clubul Taranului
21 martie | ora 17 | Prezentare la Clubul Taranului
Expozitie realizata cu sprijinul Institutului Francez din Romania si al Clubului Taranului.

„Ani de zile am desenat nedreptatile lumii pe peretii muzeelor din intrega lume. De 2 ani reactionez la nedreptatile lumii pe peretii Facebook. Oamenii care se opun in strada acestor nedreptati s-au identificat cu desenele mele si le-au folosit la proteste. Si uite asa desenele mele au devenit activiste.” (Dan Perjovschi)

La invitatia festivalului, Dan Perjovschi si-a adunat desenele risipite in cele patru colturi ale lumii reale si virtuale si le-a asezat pe peretii Institutului Francez si ai Clubului Taranului. Sunt interpretarile si reactiile artistului la evenimentele legate de Rosia Montana, de revoltele de la Kiev, de la Istanbul sau de la Cairo, de miscarea Occupy. O prezentare power-point care descrie traseul desenelor - de la mana artistului spre mediile online si apoi in strada - va rula pe un ecran in Atrium. Pe 21 martie, la ora 17, Perjovschi sustine o prezentare publica la Clubul Taranului.

Dan Perjovschi a desenat si a expus la MOMA (New York), Moderna Museet (Stockholm), Ludwig Museum (Köln), Tate Modern (Londra), Aichi Cultural Centre (Nagoya), Institute of the Arts (San Francisco), etc. Perjovschi a jucat un rol activ in dezvoltarea societatii civile din Romania, prin activitatea lui editoriala la revista „22”. A primit Premiul George Maciunas in 2004 si Premiul Printesa Margriet al Fundatiei Culturale Europene in 2012 (impreuna cu Lia Perjovschi). Perjovschi traieste si lucreaza la Bucuresti si la Sibiu.