EVENIMENTE

Cleptocratie


22 Martie, 15:00
Clubul Taranului


Proiectie Plutocratie Croatia urmata de o dezbatere organizata impreuna cu Expert Forum.

PLUTOCRATIE, s. f., pl. plutocratii
Forma de guvernare sau stat in care cei bogati au drept de decizie. 

Impreuna cu Expert Forum, un think tank activ in domeniul politicilor anti-coruptie si al promovarii transparentei in Romania si in regiune, One World Romania organizeaza o dezbatere pe marginea problemelor lansate de film.

„Trebuie sa identificam mecanismele prin care se fac alocarile clientelare, sa punem in public datele complete pe o perioada mai lunga de timp si sa construim un indice care sa cuantifice intensitatea clientelismului politic.”, explica Expert Forum. Reforma administrativa trebuie sa inceapa de la comune. Vorbim practic de falimentul tehnic al autoritatilor locale, acestea fiind dependente de alocari clientelare de la centru, acordate deseori in functie de apartenenta politica. Prin aceste forme de transferuri clientelare, fondurile publice sunt folosite inechitabil cu impact negativ asupra dezvoltarii locale dar si asupra bunei guvernari.”

Vedeti aici o animatie realizata de EFOR pe tema clientelismului politic si aici o alta animatie EFOR pe tema reformei administrative.