EVENIMENTE

Democratia in actiune


22 Martie, 15:00 - 23 Martie, 13:00
Urbanesc


Atelier pentru liceeni

22 martie / 15:00 / Urbanesc, Str. Pictor Stefan Luchian, Nr. 17 

23 martie / 11:00 / Urbanesc, Str. Pictor Stefan Luchian, Nr. 17

Atelierul este organizat in parteneriat cu Mellem Education, va fi sustinut de Tali Padan si se va desfasura pe o perioada de doua zile.

Atelierul va fi interactiv si ii va provoca pe participanti sa reflecteze asupra rolului lor in luarea deciziilor de grup. In cadrul atelierului, vor fi explorate concepte precum egalitatea si libertatea, piloni ai drepturilor omului ce stau la baza sistemului democratic, dand ocazia fiecarui participant sa inteleaga si sa analizeze aceste notiuni prin exemple concrete. Acest atelier nu analizeaza teorii si documente, ci ii provoaca pe participanti sa puna sub semnul intrebarii propriul comportament in cadrul unui grup, libertatea pe care si-o rezerva si felul in care libertatea lor limiteaza libertatea celuilalt.

Atelierul scoate la iveala dileme si conflicte care tin atat de societate cat si de individ. Intr-un conflict, fiecare parte crede ca ea are dreptate. O dilema iti permite sa vezi ambele fatete ale problemei, ajutandu-te sa treci dincolo de nevoia de a avea dreptate si indreptandu-te catre o decizie. Atelierul include o activitate interactiva, urmata de o sesiune de reflectie, oferindu-le celor prezenti ocazia de a deveni constienti de felul in care s-au comportat in timpul activitatii. Instructorul va adresa intrebari, subliniind diferenta dintre limbajul si comportamenul fiecarui participant. Evidentierea acestei diferente ii va ajuta pe participanti sa fie mai constienti de ei insisi si de impactul lor asupra altora. Acest lucru ofera o abordare de jos in sus asupra devenirii si educatiei, schimband societatea incepand cu schimbari la nivel individual.