FARA ENERGIE

POWERLESS


India, 2013, 82'
Fahad Mustafa, Deepti Kakkar

TITLU ORIGINAL

KATIYABAAZ


SECTIUNEA

Statul stramb

SYNOPSIS

„Intregul oras Kanpur zace la lumina chioara a unei lampi abia palpainde”, canta o voce la inceputul filmului. Deasupra Kanpur-ului, cerul e intunecat de cabluri de curent trase ilegal de localnici, cu ajutorul lui Loha Singh, eroul de factura Bollywoodiana al razboiului local pentru energie electrica. O zi intreaga fara curent electric e o intamplare obisnuita intr-un oras in care compania Kesco, prinsa in cercul vicios al coruptiei, nu reuseste sa-si indeplineasca indatoririle fata de cetateni. Insa cum poti introduce schimbarea intr-un sistem corupt?
Cand noua sefa a filialei locale Kesco declanseaza un razboi impotriva racordurilor ilegale si incearca sa introduca oarece onestitate in relatia companie-clienti, ‘chestiunea energiei electrice’ e confiscata de un politician local iar lucrurile evolueaza catre un deznodamint neasteptat. „Atunci cand vrei sa schimbi ceva in sistem, totul devine, dintr-o data, foarte dificil”, marturiseste femeia. „De fiecare data cand tu vei incerca sa schimbi ceva, te vei trezi cu mii de indivizi atasati vechiului sistem, care se vor impotrivi schimbarii dorite de tine”.
Suna familiar, nu-i asa? Nu ratati florile si discursurile oficiale de la finalul filmului, apoi identificati contexte similare in realitatea romaneasca imediata. Ati ghicit.

PROGRAM COMPLET

19 Martie, 18:00, Cinema Elvire Popesco

23 Martie, 21:00, Muzeul National al Taranului Roman

VO

Hindi, Engleza

SUBTITRARI

Engleza, Romana

COMPANIE PRODUCATOARE

Globalistan Films Co.

PREMII SI FESTIVALURI

Festivalul Intenational de Film de la Berlin, Germania, 2013

Festivalul de Film Tribeca, SUA, 2013

Festivalul International de Film de la Bilbao, Spania, 2013

Festivalul de Film Take Action de la Edinburgh, Marea Britanie, 2013

Festivalul International de Film de la Melbourne, Australia, 2013

Festivalul de Film dedicat Drepturilor Omului de la Nuremberg, Germania, 2013

RETELE SOCIALE