Arestare. Condamnare. De ce oare?

21 martie, 15:00 - 21 martie, 17:00
Journey Pub & more, str. George Enescu, nr. 25


Nicio zi fara o arestare – de ce in arestul politiei si nu la domiciliu? Nicio saptamana fara o condamnare – de ce cu executare si nu cu suspendare? Pare ca „ploua” cu evenimente din domeniul justitiei, dar mecanismul din spatele evenimentelor ramane pentru multi o necunoscuta.


In ultimii ani de zile, increderea populatiei in justitie a crescut spectaculos. Justitia a ajuns subiectul numarul 1 in Romania, iar Parchetul General, DNA, ANI sau Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt institutii amintite zilnic in media. Cu ce se ocupa ele mai exact si cum are loc investigarea si judecarea unui caz de coruptie? Ce inseamna suspect, inculpat, urmarire penala, rechizitoriu, masuri asiguratorii, arestare preventiva, apel, condamnare cu suspendare sau eliberare conditionata?


In cadrul workshop-ului „Arestare. Condamnare. De ce oare?”, tineri juristi, alaturi de reprezentanti ai unor organizatii neguvernamentale si jurnalisti de investigatie cu experienta vor explica traseul anchetei si judecarii unui celebru caz de coruptie din ultimii ani.  


Totodata va fi pus in discutie rolul cetatenilor in acest labirint al justitiei, ce poate face fiecare dintre noi si cum este combatuta coruptia in Romania anului 2015.


Parteneri: reteaua de alumni „Lideri pentru Justitie” si Expert Forum.


Eveniment prezentat in limba romana.