Expozitie: Jurnal de campanie

17 martie, 17:00 - 22 martie, 22:00
Cinema Studio, bd. Magheru, nr. 29


Vernisaj: marti, 17 martie, ora 17:00


Fotografi: Alexandra Dinca, Ioana Moldovan, Mircea Restea, Andrei Pungovschi

Un proiect Decat o Revista


O campanie prezidentiala agita societatea si produce, inevitabil, energii pe care putine alte evenimente reusesc sa le acceseze. Si, ca un accelerator de particule politice, le da cap in cap suficient de tare cat sa ne arate lucruri pe care nu le stim despre noi si societatea pe care am creat-o. Ca sa intelegem cat mai multe dintre ele, am decis sa documentam aceasta campanie electorala urmarind patru dintre candidatii care ni s-au parut mai interesanti: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea si Monica Macovei.


Premierul Ponta, care intrase in cursa cu peste 50% intentii de vot in al doilea tur, a candidat cu sloganul „Presedintele care uneste”, promitand, printre altele, „Marea Unire” (o aluzie insuficient explicata la o posibila unire cu Moldova). Iohannis, apeland la una dintre perceptiile asupra etniei germane, si-a sintetizat programul prin „Romania lucrului bine facut”. Udrea a candidat bazandu-se pe palmaresul de fost ministru al Dezvoltarii regionale si Turismului, promitand investitii care sa faca „Romania frumoasa”. Iar Macovei, care s-a prezentat drept un candidat antisistem („Macovei, mai buna decat ei”), a avut un discurs centrat pe anticoruptie si si-a structurat programul politic intr-un decalog prin care isi dorea transformarea Romaniei „printr-un zambet si un click” intr-un stat cat mai minimalist.


Aceste imagini sunt rezumatul celor sase saptamani in care i-am urmarit sute de kilometri prin tara in timp ce incercau sa-i convinga pe romani sa le dea voturile.


Eveniment prezentat in limba romana.