JURIUL LICEENILOR

In 2012, am invitat pentru prima data cinci liceeni sa vizioneze, sa dezbata si sa decida care va fi filmul castigator al editiei. Pana atunci refuzasem ideea de competitie pentru documentare dedicate drepturilor omului. Ne-a convins insa posibilitatea de a implica liceenii in procesul de jurizare si de a-i incuraja sa-si exprime opiniile. Am fost impresionati de seriozitatea si de puterea de judecata a tinerilor jurati. De atunci, la fiecare editie, Juriul liceenilor ne-a ajutat sa facem auzite vocile tinerilor si sa "molipsim" publicul cu energia, franchetea si dorinta acestora de a nu tolera nedreptatile. Vom repeta experienta, alegand, din ratiuni practice, zece filme pe care liceenii le vor juriza.


Pentru cei cinci jurati, juriul inseamna vizionari si dezbateri, intalniri cu regizori si producatori de film, interactiuni cu echipa One World Romania - o experienta intensa in urma careia avem cu totii de castigat. Anul acesta, ei sunt: Daniela Gheorghe, clasa a 11-a, Bucuresti; David Marin, clasa a 9-a, Bucuresti; Ionut Scurtu, clasa a 12-a, Piatra Neamt; Ligia Prodan, clasa a 10-a, Iasi; Teodora Nicolae, clasa a 11-a, Bucuresti.


Imaginea festivalului din acest an se va materializa intr-un obiect pe care il vom oferi ca premiu. Trofeul nostru va fi o macheta a "kino-maidan"-ului, locul unde cinematograful documentar se intalneste cu oamenii si ocupa piata si viata.