proiectii pentru liceeni

Liceenii sunt asteptati la Cinema Studio pentru proiectiile celor mai puternice documentare recente. Programul include o selectie de sase filme cu si despre tineri din toata lumea. Dupa fiecare proiectie, un invitat al festivalului - regizor, producator sau expert in tematica filmului respectiv - va dezbate impreuna cu elevii probleme legate de drepturile omului, pornind de la documentarul vizionat. Aceste evenimente ofera tinerilor atat accesul la informatii precum si contextul de a le analiza. Dezbaterile vor cultiva franchetea, mintea limpede si entuziasmul tinerilor si ii vor incuraja sa isi exprime opiniile si sa isi antreneze spiritul civic.


Proiectiile sunt organizate in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti in cadrul programului One World Romania la scoala. Partener media: Asociatia Vira. Intrarea este libera.


Inscrierile pentru grupuri organizate (profesori cu clase) se fac printr-un mail la adresa scoala@oneworld.ro cu subiectul "Proiectii liceeni", in care ne spui numele liceului tau si la ce filme iti doresti sa vii. Termenul limita pentru inscrieri este 16 martie. Daca vrei sa vii doar cu prietenii, te asteptam cu carnetul de elev si mintea deschisa!


Marti, 17 martie, 10:00
Toto si surorile lui / Alexander Nanau, Romania, 2014, 90 min
Alexander Nanau ne aduce incredibila poveste a lui Toto, in varsta de 10 ani, si a surorilor lui, Ana (17) si Andreea (15). In timp ce mama lor este la inchisoare, Toto invata sa danseze, sa citeasca si sa scrie, iar surorile lui incearca sa pastreze familia impreuna intr-o lume care a uitat de mult ce inseamna inocenta copilariei.


Marti, 17 martie, 14:30
Spartacus si Cassandra / Ioanis Nuguet, Franta, 2014, 81 min
Spartacus, de 13 ani, si Cassandra, de 10, nu au un acoperis deasupra capului atunci cand comunitatea roma din orasul francez Saint-Denis arde din temelii. In timp ce ei sunt ajutati de statul francez si isi gasesc un refugiu alaturi de artista Camille, parintii lor isi continua viata intr-o spirala descendenta.


Miercuri, 18 martie, 10:00
Insula pustie / Tiha Klara Gudac, Croatia, 2014, 76 min
O investigatie construita pe ruinele trecutului, un mozaic de indicii - fotografii de familie si marturii intime ale unui grup unit de oameni care a fost adus impreuna de acelasi loc - o inchisoare politica din fosta Iugoslavie, cunoscuta drept o insula a sufletelor sfaramate.


Miercuri, 18 martie, 14:30
O capra pentru un vot / Jeroen van Velzen, Olanda, Kenya, 2014, 52 min
Filmul urmareste povestea a trei elevi din Kenya, candidati la presedentia clasei lor. Castigarea alegerilor le poate aduce, pe langa putere si respect, si un rol in societatea Kenyana in viitor.


Joi, 19 martie, 10:00
Examen de stat / Dieudo Hamadi, Congo, Franta, 2014, 92 min
Filmul prezinta un grup de adolescenti din Kisangani care incearca sa treaca bacalaureatul, cheia viitorului lor. Anxietatea pare universala, dar ei intalnesc obstacole in plus, specifice tarii lor. Hamadi schiteaza o alegorie a unei societati bazate la fel de mult pe coruptie si pe stratageme creative pentru supravietuire.


Vineri, 20 martie, 10:00
Waiting for August / Teodora Ana Mihai, Belgia, 2014, 88 min
Georgiana Halmac implineste 15 ani iarna aceasta. Traieste impreuna cu cei sase frati intr-o locuinta sociala de la marginea orasului Bacau. Mama lor, Liliana, a fost nevoita sa plece la Torino pentru a le trimite bani copiilor. Nu se va intoarce acasa pana la vara.