sectiunea Adulti de nevoie

V.O.

romana

SUBTITRARI

engleza

TITLU ORIGINAL

Toto si surorile lui

SYNOPSIS

Totonel e un pusti de 10 ani din Ferentari. Cata vreme mama lui se afla in puscarie pentru trafic de droguri, Toto locuieste cu surorile lui mai mari, Andreea si Ana, si cu un sir lung de unchi, vecini si con­sumatori de droguri din cartier. Singura lui supapa este un centru de sprijin unde face scoala si descopera dansul hip-hop. La randul lor, surorile lui adolescente isi cauta si ele locul in lume si se maturizeaza, fiecare in felul ei, inainte de vreme.

 

Filmat intr-un vérité necrutator, cu interventii minime, si montat cu rabdare intr-o structura pe cat de onesta pe atat de emotionanta, filmul acorda un acces fara precedent in ghetoul din Ferentari, in peniten­ciare si in tribunale. Regizorul Alexander Nanau (Lumea vazuta de Ion B., 2009 – documentarul castigator al unui Emmy international) are o relatie de colaborare privilegiata cu Andreea, sora mijlocie a lui Totonel, care a filmat o parte din scenele pe care se bazeaza acest film emotionant despre ce inseamna sa iti croiesti propriul drum in viata, afara din ghetou, si despre ce inseamna familia pentru fiecare dintre noi.

 

Desi a avut premiera doar in toamna trecuta, filmul lui Alexander Nanau a avut deja o traiectorie de festival fulminanta si a devenit in scurt timp unul dintre cele mai premiate documentare facute in Romania ultimilor ani.


Documentarul a fost „adoptat” de Policy Center for Roma and Minorities.


Interviu cu regizorul.

PREMII SI FESTIVALURI

2015 - Tribeca Film Festival, SUA

2015 - Festival Premiers Plans d'Angers, Franta, Grand Jury Prize

2015 - International Film Festival Rotterdam, Olanda

2014 - Silver Eye Awards, Republica Ceha, Best Eastern European Feature Documentary

2014 - DOK Leipzig, Germania, Ecumenical Jury and Trade Union Prizes

2014 - Festival dei Popoli, Italia, Audience Award

2014 - Stockholm International Film Festival, Suedia

2014 - Warsaw Film Festival, Polonia, Best Documentary

2014 - Zurich Film Festival, Elvetia, Best International Documentary
2014 - San Sebastian Film Festival, Spania

DISTRIBUITOR

Autlook Films

AFIS