Lansare Sahia Vintage II : Munca

26 martie, 11:00
Cinema Eforie


Sunt filme care merita sa stea acasa, pe raft, pentru a putea fi revazute oricand. 

Incepand din 2012, One World Romania editeaza periodic pe dvd cateva din documentarele programate la festival. S-au adunat pana acum 17 titluri. Pentru ca sustinerea documentarului autohton face parte din misiunea One World Romania, cinci dintre ele sunt filme romanesti.

Incepand din 2014, am inceput un nou proiect, de redescoperire a productiei Studioului de film documentar Alexandru Sahia: seria SAHIA VINTAGE, o incercare de arheologie a productiei si a culturii institutionale a studioului. Dvd-urile incluse in serie sunt menite sa deschida o perspectiva noua asupra practicii documentare, dar si a vietii cotidiene, in Romania comunista. Alaturi de titluri clasice ale documentarului romanesc, fiecare dvd ofera un numar de productii mai putin cunoscute sau complet uitate ale studioului.

Anul trecut am publicat primul dvd din seria SAHIA VINTAGE, subintitulat Cinema, ideologie, viata. Cu cel de-al doilea dvd al seriei noastre - care va fi lansat in cadrul celei de-a noua editii a Festivalului – vorbim despre munca si ii plasam impreuna, in cadru, pe muncitorii si documentaristii Romaniei socialiste. Dvd-ul Sahia Vintage II: Munca contine 10 filme realizate intre 1959 si 1992. Cele doua dvd-uri publicate pana acum sunt insotite de cate o brosura bilingva consistenta, care le transforma in instrumente pretioase pentru activitati educationale in licee si universitati.