Filme documentare si discutii despre drepturile omului in licee


One World Romania la Scoala isi propune sa introduca filmele documentare ca mediu si instrument educational in liceele din Romania, prin activitati destinate elevilor si profesorilor.


One World Romania la Scoala pentru profesori urmareste pregatirea si sustinerea profesorilor care sunt interesati sa integreze filme documentare in activitatea didactica. Prin materiale adaptate programei scolare si ateliere interactive, profesorii descopera un mod captivant de a preda, cu ajutorul filmelor documentare urmate de dezbateri si activitati. Atelierele au loc in diferite orase din tara si sunt deschise profesorilor de orice disciplina deschisi sa dezbata alaturi de elevi pe teme legate de drepturile omului si istoria recenta.


One World Romania la Scoala pentru elevi incurajeaza si sustine implicarea activa a tinerilor in societate. Prin Cluburile de film pe care le coordoneaza, liceenii nu doar se informeaza in legatura cu drepturile omului, dar isi dezvolta si abilitatile discursive, organizatorice si de lucru in echipa. Proiectiile de film sunt urmate de activitati creative si discutii cu invitati din societatea civila, aducand subiectul filmului mai aproape de realitatea publicului din licee.


In paralel, organizam proiectii in scoli cu regizori, producatori, membri din societatea civila si experti din diferite domenii. Avem proiectii dedicate elevilor in cadrul festivalului One World Romania si in proiectul luna.doc. Folosim metode non-formale in educarea tinerilor cu privire la subiecte de actualitate si promovarea drepturilor omului, pentru o societate mai implicata.


One World Romania la Scoala este programul educational al Asociatiei One World Romania, derulat in parteneriat cu Romanian American Foundation si sprijinit de CEZ Group .