OWR 10. The Day After. ULTIMA ȘTIRE

OWR 10. The Day After.

„Slowness is, nowadays, a form of resistance” – said Nicolas Humbert, as he presented his film Wild Plants on the last day of our festival. While listening to Nicolas, I couldn’t stop thinking that patience and a deep, slow understanding are the main qualities of documentary makers. They take time to look at people and the earth, they watch faces and listen to experiences as we seldom allow ourselves in this crazy world. Documentary is a slow encounter with existence at its bes [...]
Cătălin Farcaș
INVITAT

Cătălin Farcaș

După o carieră în jurnalismul scris, Cătălin Farcaş a lucrat în televiziune (Antena 1 și Realitatea TV). În 2015, a fondat compania de producție Molson Media. Este co-autorul documentarelor TV Nazis: L'ultime traque (France3) si Toutes les télés du monde – Roumanie. Frăția a fost selecționat pe lista scurtă în competiția de documentar a Festivalului Internațional de Film Francofon (FICFA, 2016). 

[...]
EVENIMENT

Lansare KineDok

În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Programul a fost inițiat de Institutul de Film Documentar din Cehia, împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene (Slovacia, Ungaria, Croația și România). În 2016, alte două țări s-au alăturat programului (Polonia și Norvegia), iar noi am încheiat cu succes două ediții KineDok cu un bilanț de 492 de proiecții organizate în 37 de locații din 27 de orașe din România. În 2017, KineDok se extinde și în Bulgaria.


One World Romania continuă programul cu o serie nouă de filme, în mai multe locații alternative, vechi și noi. Pentru că, pe de o parte, aceste filme vorbesc despre oamenii de lângă noi și problemele lor, iar aceste povești trebuie spuse. Și, pe de altă parte, pentru că documentarele ajung rareori în sălile de cinema, care oricum s-au împuținat, restrângând și mai mult accesul publicului la cultură. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al cafenelelor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devin o experiență.


La ediția a 10-a a festivalului, lansăm al treilea sezon KineDok cu o proiecție specială a filmului cehesc FC Roma, care apoi va călători prin țară și va fi vizionat împreună cu alte 15 documentare produse în țările participante la program. 

[...]

PROGRAMUL ZILEI