Roboțelul de aur - vizionează online pe Cinepub ULTIMA ȘTIRE

Roboțelul de aur - vizionează online pe Cinepub

La sfârșitul săptămâniii trecute, când ediția a zecea a Festivalului One World Romania a luat sfârșit, multă lume ne-a spus că ar vrea să vadă ecouri ale festivalului și acum, după încheiere.Cei care au spart gheața anul acesta au fost cei de la Cinepub.ro, care s-au alăturat crezului nostru: ”spaimele și nesiguranța în care trăim pot fi alinate de magia filmelor, de atașamentul documentariștilor pentr [...]
Miroslav Janek
INVITAT

Miroslav Janek

Miroslav Janek a emigrat în Germania în 1979 şi a lucrat ca editor şi cameraman în Minneapolis până în 1995, când a revenit în Republica Cehă. Din 1998, este Conferenţiar la departamentul de documentar al FAMU. A colaborat cu Godfrey Reggio la trilogia Quatsi, la scurtmetrajul Anima Mundi şi la proiectul multimedia Fabrica. În 2007, a finalizat proiectul Citizen Havel, după dispariţia regizorului Pavel Koutecký. Soţia lui Janek, Tonička Janková, colaborează frecvent ca editor al filmelor lui. FILMOGRAFIE: Bratrovražda (1977), Little City in Space (1984), Visitor (1984), Now I Lay Me... (1987), Kdo je... Jiří Králík (1997), Barokní opera (1997), Člověk a jeho pán (2000), Citizen Havel (2007), Burning (2012), The Gospel According to Brabenec (2014), Film Spa (2015)

[...]
EVENIMENT

Coaliția fricii

Căsătoria și familia nu sunt de obicei lucruri de care lumii îi e frică. Și totuși, celor trei milioane de  semnatari ai petiției pentru modificarea Constituției le e frică de căsătoriile și de familiile formate din parteneri de același sex. Nu că ar fi vreun pericol real: Codul Civil din România le interzice deja și nu recunoaște nici parteneriatul civil. Dar un amestec de conservatorism politic și activism practicat de aliați surprinzători din lumea ortodoxă și cea neo-protestantă i-a mânat pe un număr mare de concetățeni ai noștri să ceară interzicerea a ceva care nici măcar nu există în legea românească. Acest lucru a adus la lumină nevoia de a lua în considerare anxietățile populației majoritare, de a cultiva noi aliați și de a extinde coalițiile care pot sprijini dreptul fundamental de a fi și de a iubi și de a trăi cu cei pe care îi alegem. Această discuție va explora moduri specifice de acțiune socială pentru drepturile minorităților sexuale din regiunea noastră. 


Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Intrarea este gratuită


Moderator:

Mona Nicoară, regizor și activist de drepturile omului


Speakeri:

Vlad Viski, președinte MozaiQ

Florin Buhuceanu, președinte executiv ACCEPT

Katarzyna Remin, Board Member "Campaign against Homophobia" (PL)

Iaromira Popovici, redactor Dilema Veche


[...]

PROGRAMUL ZILEI