Programul Kinedok în luna august. Proiecții în aer liber la Brașov ULTIMA ȘTIRE

Programul Kinedok în luna august. Proiecții în aer liber la Brașov

KineDok powered by One World România continuă proiecțiile de filme documentare creative pe timp de vară în 12 oraşe din ţară. Începând cu luna august BRD Groupe Societe Generale   este partenerul proiecţiilor de film din România. Kinedok este un program ce facilitează distribuția de film documentar creative din Europa Centrala si de Est. Acesta funcționează în spații culturale alternative: cafenele, galerii, muzee și bibl [...]
Tomáš Bojar
INVITAT

Tomáš Bojar

Tomáš Bojar a studiat filozofia politică la Universitatea Charles, din Praga. De peste o decadă lucrează însă, în film, ca scenarist, regizor și producător. Împreună cu Pavel Abrahám a realizat documentarele Czech Rap-ublic (2008) și Two Nil (2012). FILMOGRAFIE: Česká RAPublika (2008), Cinematerapie (2010), Dva nula (2012)

[...]
EVENIMENT

Legathon

Legathon-ul e un maraton de luat la puricat cele mai frecvente cauze de drepturile omului care ajung în fața justiției, pentru a accesibiliza informațiile esențiale despre ele. O fac experți în domeniul drepturile omului deoarece știu că cetățeanul are nevoie de o interacțiune mai fină cu sistemul de justiție. Vino și tu să-i vezi la lucru și să interacționezi cu ei!


În momentul în care ne trezim față în față cu sistemul de justiție, ca să putem supraviețui unor proceduri greoaie și în continuă schimbare, avem nevoie de anumite informații de bază, ce depind de motivul pentru care am ajuns acolo: Cum îmi construiesc un caz? Cum strâng probele necesare? Unde mă duc? Există o nevoie tot mai mare, atât la nivelul practicienilor, cât și a publicului larg de instrumente de educație juridică pentru cetățeni, în special în ceea ce privește procedurile de acces la justiție în contextul noilor coduri.


Proiectul este implementat de Funky Citizens, cu sprijinul Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer și își propune, într-o primă etapă, să dezvolte, alături de specialiști, instrumente de educație juridică în patru domenii: drepturile omului, drept administrativ, drept civil și penal.


Intrarea la eveniment este gratuită. 


Facilitatori:

Alina Calistru, membru fondator Funky Citizens

Codru Vrabie, expert în reforma justiției

[...]

PROGRAMUL ZILEI