Programul Kinedok în luna august. Proiecții în aer liber la Brașov ULTIMA ȘTIRE

Programul Kinedok în luna august. Proiecții în aer liber la Brașov

KineDok powered by One World România continuă proiecțiile de filme documentare creative pe timp de vară în 12 oraşe din ţară. Începând cu luna august BRD Groupe Societe Generale   este partenerul proiecţiilor de film din România. Kinedok este un program ce facilitează distribuția de film documentar creative din Europa Centrala si de Est. Acesta funcționează în spații culturale alternative: cafenele, galerii, muzee și bibl [...]
Ovidiu Nahoi
INVITAT

Ovidiu Nahoi

Ovidiu Nahoi a creat în 1989 primul radio independent român, Uniplus, a lucrat ca reporter, editor, realizator de documentare şi analist politic la agenţia de presă Mediafax, Evenimentul zilei, Adevărul, TVR1, The Money Channel. În prezent este editorialist la Dilema Veche și redactor șef la RFI România.

[...]
EVENIMENT

Coaliția fricii

Căsătoria și familia nu sunt de obicei lucruri de care lumii îi e frică. Și totuși, celor trei milioane de  semnatari ai petiției pentru modificarea Constituției le e frică de căsătoriile și de familiile formate din parteneri de același sex. Nu că ar fi vreun pericol real: Codul Civil din România le interzice deja și nu recunoaște nici parteneriatul civil. Dar un amestec de conservatorism politic și activism practicat de aliați surprinzători din lumea ortodoxă și cea neo-protestantă i-a mânat pe un număr mare de concetățeni ai noștri să ceară interzicerea a ceva care nici măcar nu există în legea românească. Acest lucru a adus la lumină nevoia de a lua în considerare anxietățile populației majoritare, de a cultiva noi aliați și de a extinde coalițiile care pot sprijini dreptul fundamental de a fi și de a iubi și de a trăi cu cei pe care îi alegem. Această discuție va explora moduri specifice de acțiune socială pentru drepturile minorităților sexuale din regiunea noastră. 


Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Intrarea este gratuită


Moderator:

Mona Nicoară, regizor și activist de drepturile omului


Speakeri:

Vlad Viski, președinte MozaiQ

Florin Buhuceanu, președinte executiv ACCEPT

Katarzyna Remin, Board Member "Campaign against Homophobia" (PL)

Iaromira Popovici, redactor Dilema Veche


[...]

PROGRAMUL ZILEI