Programul Kinedok în luna august. Proiecții în aer liber la Brașov ULTIMA ȘTIRE

Programul Kinedok în luna august. Proiecții în aer liber la Brașov

KineDok powered by One World România continuă proiecțiile de filme documentare creative pe timp de vară în 12 oraşe din ţară. Începând cu luna august BRD Groupe Societe Generale   este partenerul proiecţiilor de film din România. Kinedok este un program ce facilitează distribuția de film documentar creative din Europa Centrala si de Est. Acesta funcționează în spații culturale alternative: cafenele, galerii, muzee și bibl [...]
Gertraud Schwarz
INVITAT

Gertraud Schwarz

După absolvirea – în 1997 – a Colegiului de Fotografie al Şcolii de Design Grafic din Viena, Gertraud Schwarz a studiat Visual Media la Universitatea de Arte Aplicate din Viena şi ulterior la Guildhall University. A realizat mai multe instalaţii video prezentate în expoziţii de artă din Austria şi Marea Britanie. În momentul de faţă lucrează că artist, regizor şi designer media independent. FILMOGRAFIE: Borinboresi (2003), Womenfolk (2009)

[...]
EVENIMENT

De 10 ani în Europa: pe val, la vale și înapoi

Ce s-a întâmplat cu Europa și cu noi între 2007 și 2017? Acum 10 ani, România era primită în Uniunea Europeană și o largă majoritate de români simțea că aceasta era singura cale spre prosperitate și spre o societate bazată pe valori. În fervoarea acelor ani s-a născut și festivalul nostru. De atunci, el a crescut odată cu societatea civilă, după cum au crescut și preocuparea pentru statul de drept, pentru combaterea corupției și pentru libertatea de expresie. Producția de film documentar – acest barometru sensibil al participării civice - a beneficiat din plin de libertatea de circulație, dar și de accesul la fondurile europene.

Pornind de la un FILM realizat în contextul aderării țărilor est-europene la Uniune, vă propunem o discuție despre bilanțul acestor 10 ani și despre viitor. În 2017, entuziasmul de la începuturi a pălit sub presiunea neliniștilor geo-politice, dar și a unei depresii legate de senzația că beneficiile au fost prea puține, sau nu au venit suficient de repede. Coeziunea Uniunii este pusă la încercare de valul de populism, de ridicarea mișcărilor de extremă-dreaptă, de frustrările celor care se simt lăsați în urmă de procesul de globalizare. Iar societatea civilă românească se află și ea sub asediu. Este momentul cel mai potrivit să ne întrebăm de ce s-a ajuns aici, dar mai ales să ne refacem resursele: să ne amintim care sunt valorile noastre comune, acelea pentru care merită luptat în continuare.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză.
Intrarea este gratuită.

Moderator:
Ovidiu Nahoi, jurnalist

Speakeri:
Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România
Monika Štěpánová, director fondator One World Romania
Elena Calistru, președinte Funky Citizens

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Comisia Europeană- Reperezentanța în România

[...]

PROGRAMUL ZILEI