Programul Kinedok în luna august. Proiecții în aer liber la Brașov ULTIMA ȘTIRE

Programul Kinedok în luna august. Proiecții în aer liber la Brașov

KineDok powered by One World România continuă proiecțiile de filme documentare creative pe timp de vară în 12 oraşe din ţară. Începând cu luna august BRD Groupe Societe Generale   este partenerul proiecţiilor de film din România. Kinedok este un program ce facilitează distribuția de film documentar creative din Europa Centrala si de Est. Acesta funcționează în spații culturale alternative: cafenele, galerii, muzee și bibl [...]
Claudiu Mitcu
INVITAT

Claudiu Mitcu

Absolvent al Academiei de Studii Economice din Bucureşti, Claudiu Mitcu este cofondatorul companiei de producţie Wearebasca. A regizat mai multe documentare, printre care Australia, produs de HBO şi premiat de Uniunea Cineaştilor şi de Ambasada Franţei în România. A realizat filmul Rețeaua, despre criza de citostatice din sistemul medical românesc şi rețeaua iniţiată de Vlad Voiculescu pentru a face disponibile la Bucureşti medicamente esenţiale în tratamentul cancerului. FILMOGRAFIE: Nisipuri (2008), Australia (2009), Circul vesel (2010), Noi doi (2011), Maria (2013), Paștele baljinilor (2014), Rețeaua (2015)

[...]
EVENIMENT

Bolile sănătății

E lucru știut că sistemul nostru medical este marele bolnav al României. Tragedia de la Colectiv din 2015 a adus în prim-plan nu numai incapacitatea lui administrativă și corupția adânc înrădăcinată, ci și o capacitate de empatie socială extraordinară. Au ieșit la iveală nu doar proasta gestiune, investițiile uriașe rămase nefolosite sau contractele dubioase, ci și contextul imposibil, de uzură insuportabilă în care lucrează medicii și asistentele. A fost adusă în discuție subordonarea lor unei ierarhii guvernate de tot felul de interese sau felul nesănătos în care funcționează în paralel sistemul public cu cel privat de sănătate.


Dar ecourile accidentului și eforturile de reformă de pe parcursul anului 2016 n-au reușit să schimbe prea mult situația. Chiar nu e nimic de făcut?


Încercăm, cu ajutorul unor experți din sistem, a unor activiști și jurnaliști care s-au ocupat de acest subiect, să îi descriem simptomele și să definim eventualele terapii. Dezbaterea însoțește secțiunea de filme cu același titlu, documentare care radiografiază sistemele medicale din alte colțuri ale lumii.


Intrarea la eveniment este gratuită


Moderator:

Vlad Mixich, expert politici de sănătate


Speakeri:

Bogdan Tănase, președinte Alianța Medicilor

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, Asociația Dăruiește Viață

Bogdan Andreescu, fost manager al Spitalului Colentina

Florin Iordache, șef de secție Spitalul Floreasca

[...]

PROGRAMUL ZILEI