Săptămâna One World Romania ULTIMA ȘTIRE

Săptămâna One World Romania

În perioada 24-30 iulie, alături de BRD Groupe Societe Generale, vă invităm la Săptămâna One World România. Veți putea să vă răcoriți timp de 7 zile cu filme documentare din cele trei proiecte ale Asociației One World Romania: Kinedok, retrospectiva Festival ediția a10–a și One World la Școală, în curtea Rezidenţei Scena 9 din str. I.L. Caragiale nr.30, București. Filmele proiectate sunt o invitație la [...]
Ana Alexieva
INVITAT

Ana Alexieva

Ana Alexieva este producător în cadrul AGITROP, una dintre cele mai renumite și premiate companii de producție din Bulgaria și project manager pentru Balkan Documentary Center, un ONG inovativ creat pentru a sprijini și a întări industria de film documentar din zona Balcanilor. Ana Alexieva deține diplomă de Masterat în Studii Media și de Gen de la Universitatea Ruhr din Germania și Universitatea Utrecht din Olanda. Este absolventă EURODOC și al atelierului EAVE European Producers. Ana a fost nominalizarea Bulgariei pentru programul Emerging Producers 2015 al Festivalului Internațional de Film Documentar Jihlava.

[...]
EVENIMENT

Coaliția fricii

Căsătoria și familia nu sunt de obicei lucruri de care lumii îi e frică. Și totuși, celor trei milioane de  semnatari ai petiției pentru modificarea Constituției le e frică de căsătoriile și de familiile formate din parteneri de același sex. Nu că ar fi vreun pericol real: Codul Civil din România le interzice deja și nu recunoaște nici parteneriatul civil. Dar un amestec de conservatorism politic și activism practicat de aliați surprinzători din lumea ortodoxă și cea neo-protestantă i-a mânat pe un număr mare de concetățeni ai noștri să ceară interzicerea a ceva care nici măcar nu există în legea românească. Acest lucru a adus la lumină nevoia de a lua în considerare anxietățile populației majoritare, de a cultiva noi aliați și de a extinde coalițiile care pot sprijini dreptul fundamental de a fi și de a iubi și de a trăi cu cei pe care îi alegem. Această discuție va explora moduri specifice de acțiune socială pentru drepturile minorităților sexuale din regiunea noastră. 


Evenimentul se va desfășura în limba engleză.

Intrarea este gratuită


Moderator:

Mona Nicoară, regizor și activist de drepturile omului


Speakeri:

Vlad Viski, președinte MozaiQ

Florin Buhuceanu, președinte executiv ACCEPT

Katarzyna Remin, Board Member "Campaign against Homophobia" (PL)

Iaromira Popovici, redactor Dilema Veche


[...]

PROGRAMUL ZILEI

FILM

Turn