Programul Kinedok în luna august. Proiecții în aer liber la Brașov ULTIMA ȘTIRE

Programul Kinedok în luna august. Proiecții în aer liber la Brașov

KineDok powered by One World România continuă proiecțiile de filme documentare creative pe timp de vară în 12 oraşe din ţară. Începând cu luna august BRD Groupe Societe Generale   este partenerul proiecţiilor de film din România. Kinedok este un program ce facilitează distribuția de film documentar creative din Europa Centrala si de Est. Acesta funcționează în spații culturale alternative: cafenele, galerii, muzee și bibl [...]
Alfred Peabody
INVITAT

Alfred Peabody

Câștigător la premiile Emmy, Alfred Peabody este jurnalist și regizor de film documentar. A produs o emisiune de investigație la televiziunea publică canadiană, un documentar pentru televiziunea publică americană. Filmul lui despre exploatarea unui set de quintupleți a fost nominalizat pentru un Emmy în 1998, iar în 1989 a câștigat un alt Emmy pentru un film despre cai sălbatici salvați de la abuz și foamete. FILMOGRAFIE: Route 66: Main Street America (2000)

[...]
EVENIMENT

Fără frică despre violența domestică

Violența domestică e un fenomen despre care nu prea se vorbește, un fenomen invizibil care e cu atât mai greu de reprezentat într-un film. Ea se petrece în afara spațiului public, departe de privirile societății, dar aceasta nu face societatea mai puțin responsabilă. Conform unor rapoarte bine documentate, una din patru femei din România a suferit violențe din partea partenerului și 6% dintre ele au fost victima unei agresiuni sexuale. Și, pentru că multe victime ezită să raporteze oficial ce li s-a întâmplat, cifrele care ajung în statisticile poliției reflectă doar parțial realitatea din teren.


Copiii și adolescenții sunt și ei victime ușoare. Sintagma românească „bătaia e ruptă din rai“ motivează multe abuzuri. Agresiunile din familie împotriva tinerilor îi vulnerabilizează în ochii colegilor de la școală, unde ei devin ținte ale altor hărțuieli. Iar situația de la noi nu e singulară și nici nu e cea mai gravă. În Rusia, s-a ajuns la votarea unei legi care dezincriminează violența domestică. Iar din campania electorală americană, am aflat care sunt tacticile de hărțuire sexuală cu care se lăuda viitorul președinte.


Încercăm să facem vizibil acest fenomen printr-o o dezbatere pe această temă, cu ajutorul partenerilor noștri de la Fundația Sensiblu care au creat, începând din 2002, mai multe programe în sprijinul victimelor violenței domestice.


Intrarea la eveniment este gratuită


Moderator:

Andreea Braga, Centrul FILIA


Speakeri:

Laura Andrei, președinte Tribunalul București

Oana Sandu, jurnalist DoR

Andra Croitoru, secretar de stat ANES

Aurelian Bocan, inspector principal de poliție în cadrul Serviciului de analiză și prevenire a criminalității

Claudia Bădica, psihoterapeut, Fundația Sensiblu

[...]

PROGRAMUL ZILEI