Asociația One World Romania caută un nou coleg ULTIMA ȘTIRE

Asociația One World Romania caută un nou coleg

Asociația One World Romania caută un nou secretar administrativ. Vă invităm să ne trimiteți CV-urile voastre, însoțite de o scurtă scrisoare de intenție (1/2 pagină) și datele voastre de contact până pe data de 3 mai 2017. Ne-am dori să colaborăm cu noul nostru coleg în regim de job part-time, cu posibilitate de full-time în perioada decembrie-martie a fiecărui an – perioada mai aglomerat [...]
Filip Jacobson
INVITAT

Filip Jacobson

După ce a absolvit Studii de Film la Universitatea Lodz şi regie la Şcoala de Film din Gdynia, Filip Jacobson şi-a continuat studiile la Academia de Arte Media din Köln. Implicat în numeroase proiecte sociale de film documentar, a participat la workshopuri precum EsoDoc Workshops, Goshort Talent Campus, Polska Doc şi a organizat workshopuri pentru copii şi tineri în Turcia, România și Polonia. A încheiat de curând filmarea la filmul de debut în lungmetrajul de ficţiune. FILMOGRAFIE: Walk (2012), Das Is Polen (2014), Und Jetzt Bobkowski (2015), Home (2016)

[...]
EVENIMENT

Lansare KineDok

În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Programul a fost inițiat de Institutul de Film Documentar din Cehia, împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene (Slovacia, Ungaria, Croația și România). În 2016, alte două țări s-au alăturat programului (Polonia și Norvegia), iar noi am încheiat cu succes două ediții KineDok cu un bilanț de 492 de proiecții organizate în 37 de locații din 27 de orașe din România. În 2017, KineDok se extinde și în Bulgaria.


One World Romania continuă programul cu o serie nouă de filme, în mai multe locații alternative, vechi și noi. Pentru că, pe de o parte, aceste filme vorbesc despre oamenii de lângă noi și problemele lor, iar aceste povești trebuie spuse. Și, pe de altă parte, pentru că documentarele ajung rareori în sălile de cinema, care oricum s-au împuținat, restrângând și mai mult accesul publicului la cultură. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al cafenelelor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devin o experiență.


La ediția a 10-a a festivalului, lansăm al treilea sezon KineDok cu o proiecție specială a filmului cehesc FC Roma, care apoi va călători prin țară și va fi vizionat împreună cu alte 15 documentare produse în țările participante la program. 

[...]

PROGRAMUL ZILEI

FILM

Blocaj