Găzduiește o proiecție de film documentar la tine în curte! ULTIMA ȘTIRE

Găzduiește o proiecție de film documentar la tine în curte!

Proiecțiile de filme documentare la curte s-au născut în vara anului 2016, din dorința de a aduce împreună tinerii pasionați de drepturile omului și pe timpul vacanței. Anul acesta, One World Romania la Școală a pregătit o serie de proiecții în aer liber, cu filme documentare care prezintă povești ale unor artiști și personalități culturale care au mers împotriva curentului, rezist [...]
Roland Schrotthofer
INVITAT

Roland Schrotthofer

Roland Schrotthofer a studiat teatru, film și media, precum și psihologie și management la Universitatea Viena. Acum lucrează în teatru și film și este membru Blackbox Collective din 2011. FILMOGRAFIE: I Always Got Away With It... (2014), Time Journey - 50 Years Turkish Foreign, Workers in Germany (2011), Gola Zareen - The World in a Ball (2010)

[...]
EVENIMENT

De 10 ani în Europa: pe val, la vale și înapoi

Ce s-a întâmplat cu Europa și cu noi între 2007 și 2017? Acum 10 ani, România era primită în Uniunea Europeană și o largă majoritate de români simțea că aceasta era singura cale spre prosperitate și spre o societate bazată pe valori. În fervoarea acelor ani s-a născut și festivalul nostru. De atunci, el a crescut odată cu societatea civilă, după cum au crescut și preocuparea pentru statul de drept, pentru combaterea corupției și pentru libertatea de expresie. Producția de film documentar – acest barometru sensibil al participării civice - a beneficiat din plin de libertatea de circulație, dar și de accesul la fondurile europene.

Pornind de la un FILM realizat în contextul aderării țărilor est-europene la Uniune, vă propunem o discuție despre bilanțul acestor 10 ani și despre viitor. În 2017, entuziasmul de la începuturi a pălit sub presiunea neliniștilor geo-politice, dar și a unei depresii legate de senzația că beneficiile au fost prea puține, sau nu au venit suficient de repede. Coeziunea Uniunii este pusă la încercare de valul de populism, de ridicarea mișcărilor de extremă-dreaptă, de frustrările celor care se simt lăsați în urmă de procesul de globalizare. Iar societatea civilă românească se află și ea sub asediu. Este momentul cel mai potrivit să ne întrebăm de ce s-a ajuns aici, dar mai ales să ne refacem resursele: să ne amintim care sunt valorile noastre comune, acelea pentru care merită luptat în continuare.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză.
Intrarea este gratuită.

Moderator:
Ovidiu Nahoi, jurnalist

Speakeri:
Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România
Monika Štěpánová, director fondator One World Romania
Elena Calistru, președinte Funky Citizens

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Comisia Europeană- Reperezentanța în România

[...]

PROGRAMUL ZILEI

FILM

Blocaj