One World Romania are nevoie de părerea ta! ULTIMA ȘTIRE

One World Romania are nevoie de părerea ta!

Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania și-a sărbătorit între 13 și 19 martie 2017 cea de-a zecea ediție. Ca în fiecare an, ne-am bucurat de spectatori diverși și entuziaști, de discuții extrem de interesante între ei și invitații noștri și de evenimente reușite.Totuși, suntem convinși că mereu există loc pentru îmbunătățiri  [...]
Codru Vrabie
INVITAT

Codru Vrabie

Codru Vrabie este activist, trainer și consultant în domeniul bunei guvernări, cu preocupări privind reformele anticorupție în justiție și administrație. Licențiat în științe politice și drept, cu un masterat în afaceri europene și administrație publică, Codru a reprezentat mai multe organizații ale societății civile. În prezent lucrează cu Asociația Funky Citizens alături de care promovează democrația participativă, responsabilitatea și transparența în spațiul public.

[...]
EVENIMENT

De 10 ani în Europa: pe val, la vale și înapoi

Ce s-a întâmplat cu Europa și cu noi între 2007 și 2017? Acum 10 ani, România era primită în Uniunea Europeană și o largă majoritate de români simțea că aceasta era singura cale spre prosperitate și spre o societate bazată pe valori. În fervoarea acelor ani s-a născut și festivalul nostru. De atunci, el a crescut odată cu societatea civilă, după cum au crescut și preocuparea pentru statul de drept, pentru combaterea corupției și pentru libertatea de expresie. Producția de film documentar – acest barometru sensibil al participării civice - a beneficiat din plin de libertatea de circulație, dar și de accesul la fondurile europene.

Pornind de la un FILM realizat în contextul aderării țărilor est-europene la Uniune, vă propunem o discuție despre bilanțul acestor 10 ani și despre viitor. În 2017, entuziasmul de la începuturi a pălit sub presiunea neliniștilor geo-politice, dar și a unei depresii legate de senzația că beneficiile au fost prea puține, sau nu au venit suficient de repede. Coeziunea Uniunii este pusă la încercare de valul de populism, de ridicarea mișcărilor de extremă-dreaptă, de frustrările celor care se simt lăsați în urmă de procesul de globalizare. Iar societatea civilă românească se află și ea sub asediu. Este momentul cel mai potrivit să ne întrebăm de ce s-a ajuns aici, dar mai ales să ne refacem resursele: să ne amintim care sunt valorile noastre comune, acelea pentru care merită luptat în continuare.

Evenimentul se va desfășura în limba engleză.
Intrarea este gratuită.

Moderator:
Ovidiu Nahoi, jurnalist

Speakeri:
Angela Cristea, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România
Monika Štěpánová, director fondator One World Romania
Elena Calistru, președinte Funky Citizens

Evenimentul este organizat în parteneriat cu Comisia Europeană- Reperezentanța în România

[...]

PROGRAMUL ZILEI

FILM

Weiner