One World Romania caută Director de Festival ULTIMA ȘTIRE

One World Romania caută Director de Festival

Asociația One World Romania caută noul director al festivalului cu același nume.   Directorul Festivalului de film documentar și drepturile omului One World Romania este persoana care va alcătui și va conduce echipa dedicată acestui eveniment. Va lucra împreună cu comitetul de selecție în vederea stabilirii temelor următoarelor ediții și la alcătuirea programului. Noul director este cel care va defini imag [...]
Monika Štěpánová
INVITAT

Monika Štěpánová

Monika este inițiatoarea festivalului One World Romania, co-fondatoare a Asociaţiei One World România, și directoare a festivalului între 2008 și 2010. A fost directoarea Centrului Ceh din Bucureşti pe o perioadă de cinci ani (2005-2010), urmând ca din noiembrie 2011 şi februarie 2013 să ocupe aceeaşi poziţie şi pentru Centrul Ceh din Berlin, respectiv Düsseldorf. Începând cu luna februarie a anului trecut, a devenit consilier pentru Ministerul Culturii al Republicii Cehe. Este coordonatoarea internaţională a proiectului pentru Primăvara Culturală Cehă-Germană 2017.

[...]
EVENIMENT

Lansare KineDok

În 2015, Asociația One World Romania a lansat KineDok, un program de distribuție alternativă de film documentar ce își propune să completeze distribuția clasică și să aducă filmul documentar mai aproape de public. Programul a fost inițiat de Institutul de Film Documentar din Cehia, împreună cu parteneri din alte patru țări central și est-europene (Slovacia, Ungaria, Croația și România). În 2016, alte două țări s-au alăturat programului (Polonia și Norvegia), iar noi am încheiat cu succes două ediții KineDok cu un bilanț de 492 de proiecții organizate în 37 de locații din 27 de orașe din România. În 2017, KineDok se extinde și în Bulgaria.


One World Romania continuă programul cu o serie nouă de filme, în mai multe locații alternative, vechi și noi. Pentru că, pe de o parte, aceste filme vorbesc despre oamenii de lângă noi și problemele lor, iar aceste povești trebuie spuse. Și, pe de altă parte, pentru că documentarele ajung rareori în sălile de cinema, care oricum s-au împuținat, restrângând și mai mult accesul publicului la cultură. O parte importantă din misiunea KineDok este de a merge în orașele mici și de a folosi spiritul local al cafenelelor, al galeriilor și al altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă pentru întâlnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă în care vizionarea și dezbaterea unor probleme curente, alături de regizori și experți, devin o experiență.


La ediția a 10-a a festivalului, lansăm al treilea sezon KineDok cu o proiecție specială a filmului cehesc FC Roma, care apoi va călători prin țară și va fi vizionat împreună cu alte 15 documentare produse în țările participante la program. 

[...]

PROGRAMUL ZILEI