CIVIL SOCIETY PITCH

La One World Romania 10 continuăm programul de pețitorie Civil Society Pitch, o inițiativă inovatoare ce își propune să cupleze cineaști din domeniul filmului documentar cu activiști și organizații care luptă pentru apărarea drepturilor omului din România, Bulgaria și Ungaria, cu scopul de a încuraja apariția de noi filme documentare de calitate în regiune.


Între 18-19 martie, activiștii pentru drepturile omului vor avea ocazia de a prezenta în fața experților din industria filmului documentar, idei ce pot deveni filme, bazate pe subiecte familiare, la care au acces direct și pe care le-au documentat de-a lungul timpului. În a doua parte a atelierului, prezentările vor fi urmate de discuții între reprezentanții societății civile și cineaști, concepute sub formă de Speed Dating, iar la final, cineaștii vor avea și ei ocazia să își prezinte viziunea artistică asupra ideilor de filme documentare propuse de activiști. Pe parcursul atelierului, vom avea și sesiuni speciale ale tutorilor, precum și un studiu de caz pe baza filmului “Invizibilii”, cu echipa câștigătoare a ediției pilot Civil Society Pitch din 2016.


Tutorii atelierului sunt

Ana Alexieva, project manager Balkan Documentary Center

Mikael Opstrup, head of studies European Documentary Network

Hanka Kastelicová, executive producer HBO Europe


Evenimentul va fi ținut în limba engleză.


Participanții la atelier au fost selectați în urma unui CALL public lansat în perioada 07-24 februarie 2017.


Acest atelier este realizat în parteneriat cu Balkan Documentary CenterFestivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta, EDN- European Documentary Network; și beneficiază de sprijinul HBO România și al Ambasadei Regale a Danemarcei.


Sprijinul acordat de Ambasada Regală a Danemarcei completează candidatura acestei țări la Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU în perioada 2019-2021 și promovează priorităților ce stau la baza acestei candidaturi: demnitate, dialog și dezvoltare în apărarea drepturilor omului.