Bolile sănătății

15 martie, 17:00
Rezidenta Scena9


E lucru știut că sistemul nostru medical este marele bolnav al României. Tragedia de la Colectiv din 2015 a adus în prim-plan nu numai incapacitatea lui administrativă și corupția adânc înrădăcinată, ci și o capacitate de empatie socială extraordinară. Au ieșit la iveală nu doar proasta gestiune, investițiile uriașe rămase nefolosite sau contractele dubioase, ci și contextul imposibil, de uzură insuportabilă în care lucrează medicii și asistentele. A fost adusă în discuție subordonarea lor unei ierarhii guvernate de tot felul de interese sau felul nesănătos în care funcționează în paralel sistemul public cu cel privat de sănătate.


Dar ecourile accidentului și eforturile de reformă de pe parcursul anului 2016 n-au reușit să schimbe prea mult situația. Chiar nu e nimic de făcut?


Încercăm, cu ajutorul unor experți din sistem, a unor activiști și jurnaliști care s-au ocupat de acest subiect, să îi descriem simptomele și să definim eventualele terapii. Dezbaterea însoțește secțiunea de filme cu același titlu, documentare care radiografiază sistemele medicale din alte colțuri ale lumii.


Intrarea la eveniment este gratuită


Moderator:

Vlad Mixich, expert politici de sănătate


Speakeri:

Bogdan Tănase, președinte Alianța Medicilor

Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, Asociația Dăruiește Viață

Bogdan Andreescu, fost manager al Spitalului Colentina

Florin Iordache, șef de secție Spitalul Floreasca