Legathon

18 martie, 10:00
Lente Dionisie Lupu


Legathon-ul e un maraton de luat la puricat cele mai frecvente cauze de drepturile omului care ajung în fața justiției, pentru a accesibiliza informațiile esențiale despre ele. O fac experți în domeniul drepturile omului deoarece știu că cetățeanul are nevoie de o interacțiune mai fină cu sistemul de justiție. Vino și tu să-i vezi la lucru și să interacționezi cu ei!


În momentul în care ne trezim față în față cu sistemul de justiție, ca să putem supraviețui unor proceduri greoaie și în continuă schimbare, avem nevoie de anumite informații de bază, ce depind de motivul pentru care am ajuns acolo: Cum îmi construiesc un caz? Cum strâng probele necesare? Unde mă duc? Există o nevoie tot mai mare, atât la nivelul practicienilor, cât și a publicului larg de instrumente de educație juridică pentru cetățeni, în special în ceea ce privește procedurile de acces la justiție în contextul noilor coduri.


Proiectul este implementat de Funky Citizens, cu sprijinul Programului Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer și își propune, într-o primă etapă, să dezvolte, alături de specialiști, instrumente de educație juridică în patru domenii: drepturile omului, drept administrativ, drept civil și penal.


Intrarea la eveniment este gratuită. 


Facilitatori:

Alina Calistru, membru fondator Funky Citizens

Codru Vrabie, expert în reforma justiției