PROIECȚII PENTRU LICEENI

Liceenii sunt așteptați la Cinema Eforie pentru proiecțiile celor mai puternice documentare recente. Programul include filme care tratează violența de zi cu zi și modurile prin care ea poate fi combătută: prin empatie, toleranță și comunicare.


Filmele selectate pentru aceste proiecții sunt:

Frăția

Un film autist normal

Furia Albă

Bine ați venit la liceul nostru

Turn

Calup de scurtmetraje: Lecția de patriotismRefugee BluesOameni de nisip


După fiecare proiecție, un invitat al festivalului – regizor, producător sau expert în tematica filmului respectiv – va dezbate împreună cu elevii probleme legate de drepturile omului, pornind de la documentarul vizionat. Aceste evenimente le oferă tinerilor atât accesul la informații, cât și contextul în care să le analizeze. Dezbaterile vor cultiva franchețea, mintea limpede și entuziasmul tinerilor și îi vor încuraja să își exprime opiniile și să își antreneze spiritul civic.


* Înscrierile pentru grupuri organizate (profesori cu clase) se fac până la data de 9 martie 2017, printr-un e-mail la scoala@oneworld.ro.

** Elevii care vin individual sau împreună cu prietenii sunt așteptați cu carnetul de elev și cu mintea deschisă!


One World Romania la Şcoală educaţional al Asociaţiei One World Romania, derulat în parteneriat cu Romanian American Foundation şi sprijinit de Grupul CEZ in Romania.