CIVIL SOCIETY PITCH

CIVIL SOCIETY PITCH 2018 înseamnă 3 zile cu un program intens la Festivalul OWR 11, 6 luni de dezvoltare, mentorat și colaborare, apoi un premiu de 4.000 de euro – oferit celei mai bune echipe și celui mai convingător proiect!

 

Civil Society Pitch este un program unic de dezvoltare dedicat industriei de film documentar din România și din țările vecine: Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova.

Trăim în aceeași regiune, ne confruntăm cu aceleași dileme, scriem și vorbim despre aceleași provocări, dar uneori uităm să comunicăm direct. Civil Society Pitch așază față în față cineaști (regizori sau producători de film documentar) și activiști  / organizații care luptă pentru apărarea drepturilor omului. Unii o numesc facilitare, alții îi spun pețit. Indiferent de numele dat, ne interesează un singur lucru: încurajăm apariția de noi filme documentare de calitate în regiune. Civil Society Pitch oferă cadrul perfect pentru lucru: tutori străini cu vastă experiență în domeniu, un program dens pe parcursul a trei zile, mentorat pentru dezvoltarea ideilor de film preț de șase luni și un premiu de 4.000 de euro celui mai bun proiect documentar.

 

Civil Society Pitch 3 se desfășoară în perioada 16-18 martie 2018 la ARCUB. Tutorii invitați să armonizeze energiile documentariștilor și ale ONGiștilor sunt anul acesta Rada Šešić (regizor documentarist și programator pentru cele mai mari festivaluri de film documentar din Olanda – IDFA Amsterdam și IFFR Rotterdam – și coordonatorul competiției de film documentar al festivalului din Sarajevo) și Maciej Nowicki (vicepreședinte în Consiliul Director al Fundației Helsinki pentru Drepturile Omului din Polonia și director al Festivalului Internațional de Film WATCH DOCS din Varșovia).


Intră în programul nostru de pitching, dating & accelerating și treci la nivelul următor!



Persoană de contact: Tudorița Șoldănescu 
atelier@oneworld.ro / +40 733 738 202


Partenerii programului Civil Society Pitch 2018 sunt Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta și Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova). 


Civil Society Pitch 2018 se desfășoară cu sprijinul Băncii Transilvania.