Rică nu știa să zică râu, rățușcă, reforma educației: seară Pecha-Kucha

20 martie, 18:00
Rezidența BRD Scena9


Pentru că educația este anul acesta una din temele centrale ale festivalului, dar și pentru că în ultimii ani ne-am concentrat pe introducerea filmului documentar și a discuțiilor despre drepturile omului în licee prin programul One World Romania la Școală, ne-am propus să aducem în față proiecte și inițiative care au creat - dacă nu reforme -, măcar mici seisme în sistemul de învățământ preuniversitar.


Am invitat 11 oameni și inițiative care au refuzat să stea în banca lor și au avut un impact în peisajul educațional, fie că sunt proiecte de lungă durată sau acțiuni punctuale. Ei vor vorbi despre ce îi mână și îi împiedică, în prezentări-fulger, folosind 20 de slide-uri de câte 20 de secunde fiecare. Formatul este numit Pecha-Kucha și facilitează includerea mai multor perspective pe un subiect ales.


Vrem să vedem cum a ajuns sistemul educațional în prag de corijență. Dacă și în ce fel putem să îl aducem pe linia de plutire. Nepăsarea nu e o opțiune; alegem să luptăm cu aceleași cu mori de vânt sau mai bine construim alternative paralele la un sistem disfuncțional?