No Man's Land | Expoziție și dezbatere

16 martie, 12:00 - 25 martie, 22:00
ARCUB, Sala Arcelor


Expoziția No Man's Land, organizată în colaborare cu Fundația Pact și MKBT, documentează un fenomen masiv, dar mai degrabă necunoscut: în România sunt peste 64.000 de familii ce nu dețin forme legale asupra locuinței în care trăiesc și/sau trăiesc în locuințe insalubre, neconectate la utilități, în zone cu risc pentru sănătatea și siguranța locuitorilor.

Pentru cei mai mulți dintre noi, a avea o locuință este o certitudine. Ce nu știm e că, dacă putem să avem electricitate, apă curentă, să facem rate pentru un frigider sau un aragaz, e pentru că avem buletin de identitate și acte asupra locuinței, pentru că avem un job, pentru că am avut acces la educație. Dreptul la locuință nu este garantat și, de multe ori, este slăbit de sărăcie, de lipsa de informare, de inacțiunea autorităților. Cum s-a ajuns aici? Ce ține de responsabilitatea individuală și ce intră în sarcina autorităților? Ce soluții există?


Despre toate acestea vom discuta în cadrul dezbaterii SOS: Locuirea informală în România, ce va avea loc luni, 19 martie, de la 16:00 la ARCUB. 


Participanți: 

Alina Tudor, Sustainability Projects Manager, ENEL România

Nicoleta Chiriță, Advocacy Manager, Habitat for Humanity România

Rodica Păun, mediator acces la electricitate, Policy Center for Roma and Minorities

Marius Păcuraru, Grupul de Inițiativă Valea Corbului

Bogdan Suditu, MKBT: MakeBetter

Bogdan Buciuc, Head of Social Banking Unit, BCR

Mirela Dima, Director Reglementare, CEZ România


Fundația PACT este o organizație non-guvernamentală, activă în domeniile dezvoltării comunitare, participării civice și economiei sociale.

MKBT este o organizație care activează în domeniul dezvoltării și regenerării urbane, lucrând la firul ierbii cu comunități și autorități locale.