JURIUL LICEENILOR

Din 2013, singurul juriu al festivalului One World Romania este format din cinci liceeni, care vizionează 10 filme documentare și decernează singurul premiu al festivalului.


Motivația acordării unui premiu din partea adolescenților a apărut pentru prima dată acum șase ani, din dorința de a include vocile tinerei generații în dezbaterea despre drepturile omului. Ei știu ce arde și ce vor să stingă sau să schimbe, iar datoria noastră este de a le da frâu liber alegerilor.


La fiecare ediție de până acum, misiunea de a acorda singurul premiu al festivalului a fost deopotrivă o provocare și un proces de maturizare pentru tinerii jurați, care au cântărit atât valoarea artistică, cât și subiectul și mesajul filmelor propuse de către echipa One World Romania.


Premiul acordat de liceeni și motivația alegerii lor vor fi prezentate în cadrul Ceremoniei de decernare a Premiului Liceenilor care va avea loc pe 24 martie la Cinemateca Eforie, de la ora 20.00. 


Membrii juriului sunt aleși în fiecare an în baza unui eseu liber despre o anumită problematică sau o dezbatere necesară în societate. Provocarea pe care am lansat-o anul acesta este ca elevii să răspundă la întrebarea Ești ceea ce înveți?.