sectiunea Trecutul prezent

V.O.

engleză, germană

subtitrari

română, engleză

companie producatoare

Petra Epperlein, Michael Tucker

Titlu Original

Cumpară bilet

Karl Marx City

program complet

17 martie, 16:30, Cinemateca Eforie

Proiecție desfășurată în prezența: lui Harmut Rank (director Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer)

25 martie, 13:30, Cinemateca Eforie

Proiecție desfășurată în prezența: lui Harmut Rank (director Programul Statul de Drept Europa de Sud-Est al Fundației Konrad Adenauer)

sinopsis

Petra Epperlein a crescut în Chemnitz, un oraș care pentru câteva decenii a fost rebotezat în noua credință a Republicii Democrate Germane: Karl Marx Stadt. Un fel de Oz socialist, orașul ar fi trebuit să fie un exemplu de eficiență și prosperitate egalitară. Pentru Epperlein, co-regizoarea filmului, a fost - simplu și evocator - orașul copilăriei. Suprafața paradisiacă a vieții din Karl Marx Stadt a fost spartă de sinuciderea tatălui ei— un mister pe care filmul caută să îl dezlege la 25 de ani după căderea zidului Berlinului. Prin interviuri și investigații în arhivele poliției secrete din Germania de Est, Stasi, filmul readuce la viață spectrul colaboraționismului, problematica vinovăției și traumele trecutului, într-un alb-negru pe cât de dur și tranșant etic, pe atât de stilizat estetic.

premii si festivaluri

2017: DocAviv IFF

2017: IndieLisboa IFF

2017: Palm Springs IFF

2016: Chicago IFF – Gold Hugo Documentary Nominee

2016: Stockholm IFF - Bronze Horse Nominee for Best Documentary

distribuitor

Cinetic Media

AFIS