Ajuns deja la cea de a 4-a ediţie, KineDok va aduce anul acesta 16 din cele mai interesante documentare din Europa Centrală şi de Est ce vor fi proiectate īn numeroase spații neconvenționale din Romānia.

KineDok este un program unic īn Europa prin amploarea sa, desfășurāndu-se concomitent īn 7 țări partenere: Republica Cehă, Slovacia, Ungaria, Croaţia, Norvegia, Bulgaria şi România, unde este coordonat de către Asociația One World Romania īn strāns parteneriat cu festivalul de film. Fiecare din țările participante contribuie cu documentare produse īn ultimii ani, care rulează apoi īn sute de locații din toate cele 7 teritorii, generānd astfel o comunitate culturală impresionantă.

Proiectul se face remarcat prin abordarea sa aparte: proiecțiile se desfășoară sub forma de cineclub īn spații neconvenționale și cāt mai accesibile publicului de pretutindeni pe tot parcursul anului. Pentru că documentarele ajung rareori īn sălile de cinema, care oricum s-au īmpuținat, o parte importantă din misiunea KineDok este de a merge īn diferite orașe și de a folosi spiritul local al cafenelelor, galeriilor,  și altor locuri populare. Aceste locații oferă o alternativă pentru īntālnirea dintre filmul documentar și public și creează o atmosferă intimă īn care vizionarea unui film devine o experiență comunitară. Publicul are ocazia sa se implice activ īn discuții cu regizori, protagonisti si alti invitati locali, și să rămānă astfel conectat atāt la actualitatea romānească cāt și la evenimente curente de natură culturală, socială și politică din īntreaga lume.

Īntre 2015 și 2017 am reușit să organizăm 695 de proiecții KineDok īn 50 de spații alternative din peste 30 de orașe din Romānia, dezvoltānd astfel comunități de cinefili amatori de film documentar īn intreaga țară. KineDok a devenit o platformă solidă de distribuție alternativă de film documentar, care completeză distribuția clasică și aduce filmul documentar mai aproape de public.

Lansăm cel de-al 4-lea sezon KineDok cu proiectia filmului cehesc "Nimic nu va mai fi ca īnainte". Proiecția va avea loc īn prezența regizorilor Lukįš Kokeš și Klįra Tasovskį. Vă așteptăm cu drag joi 22 martie, ora 20:30 la ARCUB.

Persoană de contact: Andreea Bratosin / andreea.burdujanu@oneworld.ro / 0737 630 499