PROIECȚII PENTRU LICEENI

One World Romania invită elevii și profesorii de liceu la Cinemateca Eforie la cele mai noi filme documentare selectate special pentru a răspunde curiozităților tinerei generații cu privire la lumea în care trăim.

Filmele selectate pentru aceste proiecții sunt:

 

Sexpertul vă răspunde   (19 martie, 14:00)

Copiii libertății   (20 martie, 14:00)

Judecătoarea (21 martie, 10:00)

Portavoce (21 martie, 14:00)

Străini în Paradis (22 martie, 14:00)

Laudă Nimicului (23 martie, 10:00)Fiecare proiecție este urmată de o dezbatere în prezența regizorului sau al unui specialist în legătură cu subiectul tratat de film. Acesta are rolul de a contextualiza situațiile, de a clarifica informația sau de a introduce noi aspecte. Liceenii sunt încurajați să dialogheze și să își exprime opiniile cu scopul de a le antrena spiritul civic și de a le cultiva înțelegerea alterității, necesitatea cunoașterii celuilalt, nevoia informării, importanța luptei pentru și în spiritul drepturilor omului.


* Înscrierile pentru grupuri organizate (profesori cu clase) se fac până la data de 9 martie 2017, printr-un e-mail la scoala@oneworld.ro.

** Elevii care vin individual sau împreună cu prietenii sunt așteptați cu carnetul de elev și cu mintea deschisă!


One World Romania la Şcoală educaţional al Asociaţiei One World Romania este derulat în colaborare cu Ministerul Educației Naționale şi sprijinit de Grupul CEZ în România.