La One World Romania 11 continuă programul de pețitorie CIVIL SOCIETY PITCH!

CALL 4Projects și CALL 4Filmmakers pentru atelierul CIVIL SOCIETY PITCH, ediția a 3-a.

Termen limită pentru nscrieri: 16 februarie 2018.

 

Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania continuă și n 2018 programul de pețitorie. Invităm organizațiile și persoanele care luptă pentru apărarea drepturilor omului, precum și documentariștii, regizorii, producătorii de filme și artiștii vizuali din Romnia, Republica Moldova, Bulgaria și Ungaria să se nscrie la atelierul CIVIL SOCIETY PITCH. Atelierul va fi moderat de tutori internaționali și se va desfășura n perioada 16-18 martie la ARCUB, la debutul celei de-a 11-a ediții a festivalului (16-25 martie 2018).

 

INFORMAȚII ȘI FORMULAR DE NSCRIERE PENTRU SOCIETATEA CIVILĂ

 

INFORMAȚII ȘI FORMULAR DE NSCRIERE PENTRU CINEAȘTI 

 

CIVIL SOCIETY PITCH este un demers inovator, ce și propune să faciliteze formarea de echipe mixte de cineaști și activiști cu scopul realizării de filme creative care documentează realitățile locale. La edițiile din 2017 și 2016 au participat n total 23 proiecte din societatea civilă și 32 de cineaști și am acordat două premii de dezvoltare n valoare de 4000 de euro echipelor cștigătoare, respectiv: regizoarea Iulia Stoian, Centrul FILIA și Funky Citizens, pentru filmul documentar INVIZIBILII (2016), regizoarea Eliza Zdru și Asociația Teach for Romania, pentru filmul LEARNING TEACHING (2017).

Datorită colaborării cu partenerii locali din domeniu, anul acesta vom invita și participanți din Bulgaria, Ungaria și Republica Moldova. ntregul atelier se va desfășura n limba engleză.

 

Atelierul se va desfășura pe parcursul a trei zile, iar n prima zi participanții vor beneficia de o sesiune dedicată structurării și realizării pitch-urilor cu ajutorul experților invitați.

 

Tutorii atelierului ediției din martie 2018 sunt:

Rada eić  regizor documentarist și programator pentru cele mai mari festivaluri de film documentar din Olanda IDFA Amsterdam și IFFR Rotterdam și coordonatorul competiției de film documentar al festivalului din Sarajevo

Maciej Nowicki  vicepreședinte n Consiliul Director al Fundației Helsinki pentru Drepturile Omului din Polonia și director al Festivalului Internațional de Film WATCH DOCS din Varșovia.

 

Calendar:

16 februarie 2018: termen limită nscrieri idei de proiecte de film din partea societății civile

16 februarie 2018: termen limită nscrieri documentariști, regizori, producători de filme

28 februarie 2018: anunț public cu selecția participanților la atelier

16-18 martie 2018: desfășurarea atelierului CIVIL SOCIETY PITCH: seminarul How to Pitch, sesiuni de Pitching și Speed Dating n cadrul Festivalului One World Romania, ediția a 11-a

Aprilie Septembrie 2018: incubare și accelerare proiecte documentare

Octombrie Noiembrie 2018: atelier de follow-up și sesiune de prezentări work-in-progress cu echipele formate n urma atelierului din martie și acordarea premiului Civil Society Pitch 2018.

 

Pentru participanții din afara Bucureștiului, One World Romania oferă 3 nopți de cazare și masă. Participanții vor trebui să și achite costurile de transport.

 

Persoană de contact: Tudorița Șoldănescu/ 0733.738.202/ atelier@oneworld.ro

 

Partenerii programului Civil Society Pitch 2018 sunt Balkan Documentary Center (Bulgaria), Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta și Asociația Obștească MOLDOX (Republica Moldova).