CIVIL SOCIETY PITCH 2017 – One World Romania, ediția a 10-a | INFORMAȚII ȘI FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU CINEAȘTI și ARTIȘTI VIZUALI

De ce să aplici?

Documentariștii sunt cei care, de obicei, trebuie să facă pitch-uri pentru filmele lor și să atragă atenția finanțatorilor, partenerilor, sau co-producătorilor. Noi oferim ceva diferit de această dată: reprezentanți ai societății civile vor realiza pitch-uri pentru tine și îți vor prezenta subiecte nemediatizate legate de problematica drepturilor omului din România, Bulgaria și Ungaria, ilustrate cu ajutorul poveștilor umane din spate. Poți pleca inspirat de la atelierul CIVIL SOCIETY PITCH sau poți găsi un partener pentru realizarea unui film documentar. APLICĂ ACUM!

Cum funcționează?

Echipa festivalului, împreună cu tutorii programului, Mikael Opstrup, Head of Studies- European Documentary Network; Hanka Kastelicova, Executive Producer of Documentaries- HBO Europe; Ana Alexieva, project manager Balkan Documentary Center vor face selecția participanților din România, Bulgaria și Ungaria în urma înscrierilor trimise în perioada 7-24 februarie 2017.

Evenimentul va avea loc între 18 și 19 martie 2017, la București, în cadrul celei de-a 10-a ediții a Festivalului Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania. Pe durata celor două zile de lucru, activiștii pentru drepturile omului vor avea ocazia de a prezenta în fața regizorilor, producătorilor, artiștilor și experților locali și străini, idei ce pot deveni subiecte de filme documentare. Pitch-urile se vor baza pe subiecte familiare, la care membrii societății civile au acces direct și pe care le-au documentat de-a lungul timpului. În a doua parte a atelierului, prezentările vor fi urmate de discuții între reprezentanții societății civile și cineaști, concepute sub formă de Speed Dating, iar la final, cineaștii vor avea și ei ocazia să își prezinte viziunea artistică asupra ideilor de film documentar propuse de activiști. Pe parcursul atelierului, vom avea și sesiuni speciale ale tutorilor, precum și un studiu de caz pe baza filmului Invizibilii, cu echipa câștigătoare a ediției pilot Civil Society Pitch din 2016.

Filmele documentare sau proiectele de documentare artistică nu vor fi mandatate de reprezentații societății civile, iar libertatea artistică a cineaștilor nu va fi îngrădită în niciun fel prin participarea la acest eveniment. Scopul One World Romania este de a facilita formarea și dezvoltarea de idei pentru documentare cinematice de calitate, pe subiecte de drepturile omului relevante pentru România, Bulgaria și Ungaria, dar și într-un context mai larg.

Cine poate aplica?

Căutăm regizori, producători sau artiști vizuali interesați de filme documentare, care au minim un proiect audiovizual terminat până în acest moment (scurt sau lung metraj). Nu este necesar să aveți experiență de lucru în domeniul drepturilor omului.

Cum aplici?

Pentru a te înscrie la atelierul CIVIL SOCIETY PITCH 2017, te rugăm să completezi acest FORMULAR ONLINE și să ne trimiți un fragment dintr-un proiect terminat sau un trailer. Acesta poate fi sub formă de link în formularul online sau fișier mp4 trimis la adresa atelier@oneworld.ro. Formularul trebuie completat în limba engleză. Întregul atelier se va desfășura în limba engleză. Termenul limită pentru înscrieri este vineri, 24 februarie 2017.

Persoană de contact: Laura Orlescu/ 0722.488.128/ atelier@oneworld.ro

 

Partenerii programului Civil Society Pitch 2017 sunt Balkan Documentary Center, Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta și EDN- European Documentary Network.

Civil Society Pitch 2017 este realizat cu sprijinul HBO România și a Ambasadei Regale a Danemarcei.

Sprijinul acordat de Ambasada Regală a Danemarcei completează candidatura acestei țări la Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU în perioada 2019-2021 și promovează priorităților ce stau la baza acestei candidaturi: demnitate, dialog și dezvoltare în apărarea drepturilor omului.