East Doc Platform deschide înscrierile și dezvăluie noi oportunități pentru documentariști

S-au deschis înscrierile pentru ediția din 2018 a East Doc Platform.

East Doc Platform este cea mai mare platformă de co-producție, finanțare și distribuție, dedicată documentarelor din Europa Centrală și de Est. În fiecare an, conectează 120 de cineaști est-europeni cu peste 100 de producători, distribuitori, programatori de festival din toată lumea.

Perioada: 3-9 martie 2018

Locația: Praga, Republica Cehă

Deadline pentru aplicație: 10 noiembrie 2017

Proiecte de lungmetraj în dezvoltare sau în faze incipiente ale producției sunt invitate la cea de-a 16-a ediție a Forumului East Doc – cel mai mare și vechi pitch din regiune. Aproximativ 150 de filme documentare au fost finalizate cu sprijinul direct al East Doc Forum, printre care producții renumite acum în toată lumea, cum ar fi Brothers, The Domino Effect, Blind Loves or Rabbit à la Berlin. Pitch-ul este precedat de un workshop pregătitor de 5 zile, și urmat de două zile de mese rotunde pentru primire de feedback și întâlniri one-on-one.

East Doc Market oferă proiectelor de lungmetraj sau seriale ce se află în ultimele etape ale producției și post-producției, oportunitatea de a întâlni peste 100 de finanțatori internaționali, distribuitori, agenți de vânzări și reprezentanți de festivaluri. Pe parcursul celor două zile, sunt programate în avans peste 400 de întâlniri one-on-one.

Proiectele care folosesc tehnologii inovatoare pentru a spune povești interactive sunt invitate să găsească parteneri în cadrul East Doc Interactive. Această masă rotundă face parte din Forum. Proiectele primesc feedback pe loc și participă la întâlnirile one-on-one pe parcursul zilelor următoare.

Pentru prima data, proiectele de scurtmetraj sunt invitate la East Doc Platform, mulțumită colaborării cu fondul Tribeca Film Institute și cu inițiativa de distribuție IF/Then. Maximum șase proiecte vor fi selectate pentru competiția IF/Then Short Pitch și vor lua parte la întâlnirile din Market. Câștigătorul pitch-ului va primi contravaloarea a 20.000 dolari în sprijin de producție de la IF/Then și va participa în inițiativa de distribuție anuală a Institutului de Film Tribeca.

EAST DOC PLATFORM este organizat de Institutul de Film Documentar din Cehia, în asociere cu One World International Human Rights Documentary Film Festival.

 

Mai multe informații găsiți pe dokweb.net.

 

Contact:

Tereza Šimíková / Manager: tsimikova@dokweb.net

Marta Jallageas / Public Relations: marta@dokweb.net