africa

Festivalul Zilele Africii | 25 – 28 mai 2016

25 mai este Ziua Internațională a Africii, o zi de sărbătoare și de celebrare a rolului continentului, diversității, bogăției culturale și spirituale pe care o aduce în contextul Global.

Asociația Ikhaya Drum și partenerii săi vor organiza în București, în intervalul 25 – 28 mai, „Festivalul Zilele Africii”, care își propune să aducă aproape de publicul larg din București muzica și alte forme de artă tradițională africană, contribuind astfel la schimbarea mentalităților și prejudecăților care există la adresa continentului African sau a persoanelor de origine Africană.

One World Romania s-a alăturat organizatorilor festivalului cu o selecție de filme documentare din diferite părți ale continentului. Proiecțiile vor avea loc la Casa de Cultură a Studenților, iar accesul se va face gratuit.

UnearthedDezgropat

Un thriller care dezvăluie treptat, sistematic, adevăruri ținute ascunse de corporațiile multinaționale din industria extractivă, documentarul are distincția de a fi una dintre cele mai complete colecții de informații despre exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulică, într-un moment istoric când multe comunități, inclusiv în România, se confruntă cu această nouă tehnologie.

Beach BoyBăiat de plajă

Juma este un „băiat de plajă”: un tânăr kenian care oferă servicii sexuale și de companie femeilor europene venite în vacanță. Ca mulți alții, Juma visează la o viață mai bună pentru el și prietena lui, plecată și ea să facă bani în alte țări – iar relația cu Lynn, o femeie de vârstă mijlocie din Marea Britanie, promite să îl ajute să ajungă unde dorește. Turismul sexual, adeseori asociat cu bărbații albi, își găsește în Kenya o ipostază în care rolurile de gen și rasă sunt inversate.

National DiplomaExamen de stat

Timp de un an, în orașul lui natal, Kisangani, regizorul Dieudo Hamadi urmărește parcursul sinuos al unui grup de tineri ambițioși care încearcă să obțină diploma de absolvire a liceului, un document care în Republica Democrată Congo face diferența dintre o șansă reală în viață și un viitor condamnat la saracie și muncă manuală. De la exmatriculările constante din pricina neplății unor taxe și „bonusuri” pentru profesori, până la suspansul unui deznodământ pe cât de complicat pe atât de emoționant, camera urmărește obstacolele reale din calea unei bune educații: corupția, sărăcia, superstițiile, tertipurile și, mai ales, o generalizată lipsă de competență și interes a sistemului școlar din Congo.

Mai multe detalii despre festival și program: https://www.facebook.com/events/530764023775205/