photo-juriu

Juriul Civil Society Pitch

One World Romania acordă primul premiu de dezvoltare pentru un film documentar românesc, născut din mariajul fericit dintre activiști pentru drepturile omului și documentariști. Premiul va fi acordat la finalul atelierului de follow-up Civil Society Pitch, ce se va desfășura în București, la Galeria TRANZIT.RO, în perioada 14-16 octombrie 2016.

Tutorii atelierului și membrii juriului Civil Society Pitch sunt:

MONA NICOARĂ (RO/US) – regizor și producător de filme documentare / Selecționer One World Romania

Crescută în Ardeal și în București, Mona Nicoară și-a petrecut adolscența într-un mic grup de tineri scriitori din jurul cenaclului Săgetătorul. După Revoluție, muncii de creație i s-a adăugat activismul pentru organizații ca APADOR-CH, Amnesty International și Human Rights Watch. În 1995, Mona Nicoară s-a mutat la New York să urmeze cursurile Universității Columbia, iar în 1997 a început să lucreze ca producător asociat al documentarului Children Underground, care în 2001 a primit un premiu special la festivalul Sundance și apoi a fost nominalizat la Oscar. Începând cu 2005, Mona Nicoară a dezvoltat documentarul Școala Noastră, care a avut premiera în 2011 la festivalul Tribeca din New York, a mers apoi la peste 60 de festivaluri din întreaga lume și a câștigat AFI SilverDocs. Mona Nicoară a publicat în reviste literare, periodice de drepturile omului, precum și publicații ca The Guardian, Dilema Veche și Decât o Revistă.

 

ANA ALEXIEVA (BG) – producător AGITROP și project manager pentru Balkan Documentary Center

 

Ana Alexieva este producător în cadrul AGITROP, una dintre cele mai renumite și premiate companii de producție din Bulgaria, și project manager pentru Balkan Documentary Center, un ONG inovativ creat pentru a sprijini și a întări industria de film documentar din zona Balcanilor. Ana Alexieva deține diplomă de Masterat în Studii Media și de Gen de la Universitatea Ruhr din Germania și Universitatea Utrecht din Olanda. Este absolventă EURODOC și al atelierului EAVE European Producers. Ana a fost nominalizarea Bulgariei pentru programul Emerging Producers 2015 al Festivalului Internațional de Film Documentar Jihlava.

 

MAARTEN STOLTZ (NL) – Coordonator de programe Fundația Movies that Matter

Maarten Stoltz este membru al Fundației Movies that Matter din Olanda din 2011, unde a început ca asistent de producție, iar în prezent deține rolul de coordonator de programe. Fundația organizează din 2006 Festivalul Internațional de Film Documentar al Amnesty International în Haga, desfășoară activități educaționale, oferă sprijin pentru proiecții de filme legate de problematica drepturilor omului în Africa, Asia, America Latină, Europa de Est și Orientul Mijlociu și oferă expertiză cu privire la film documentar și drepturile omului organizațiilor din întreaga lume. Maarten Stoltz este licențiat în studii de Media și Cultură și deține un masterat în Istorie. În 2015 a făcut parte din juriul programului Future Docs al Festivalului Internațional de Film Watch Docs din Varșovia.

 

Mai multe detalii despre eveniment aici:

https://www.facebook.com/events/719589208192664/

Proiectul Civil Society Pitch este realizat de Asociația One World Romania, în colaborare cu Festivalul Internațional de Film Watch Docs din Polonia și cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii prin programul ACCES.