La One World Romania 10 continuăm programul de pețitorie Civil Society Pitch!

 

CALL 4Projects și CALL 4Filmmakers pentru atelierul CIVIL SOCIETY PITCH, ediția a 2-a.

Termen limită pentru înscrieri: 24 februarie 2017.

 

Festivalul Internațional de Documentar și Drepturile Omului One World Romania continuă și în 2017 programul de pețitorie și invită organizațiile și persoanele care luptă pentru apărarea drepturilor omului, precum și documentariștii, regizorii, producătorii de filme și artiștii vizuali din România, să se înscrie la atelierul CIVIL SOCIETY PITCH ce va avea loc în perioada 18-19 martie la București, în cadrul celei de-a 10-a ediții a festivalului.

 

INFORMAȚII ȘI FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU SOCIETATEA CIVILĂ

INFORMAȚII ȘI FORMULAR DE ÎNSCRIERE PENTRU CINEAȘTI 

 

CIVIL SOCIETY PITCH este o inițiativă inovatoare ce își propune să cupleze echipe mixte de profesioniști din lumea filmului și societatea civilă cu scopul realizării de filme creative care documentează realitățile locale. La ediția pilot din 2016 au participat 13 proiecte din societatea civilă și 17 cineaști și am acordat un premiu de dezvoltare în valoare de 4000 de euro echipei formate din regizoarea Iulia Stoian, Centrul FILIA și Funky Citizens. Datorită programului Civil Society Pitch, aceștia documentează în prezent problematica persoanelor fără acte de identitate din România și filmează cazul concret al unei familii din Valea Seacă. Filmul lor documentar se numește INVIZIBILII, iar trailerul îl vom vedea împreună la ediția din acest an a Civil Society Pitch.

Anul acesta vom extinde programul și vom invita și participanți din Bulgaria și Ungaria. Întregul atelier se va desfășura în limba engleză.

Pe durata celor două zile de lucru, activiștii pentru drepturile omului vor avea ocazia de a prezenta în fața regizorilor, producătorilor, artiștilor și experților locali și străini, idei ce pot deveni subiecte de filme documentare. Pitch-urile se vor baza pe subiecte familiare, la care membrii societății civile au acces direct și pe care le-au documentat de-a lungul timpului. În a doua parte a atelierului, prezentările vor fi urmate de discuții între reprezentanții societății civile și cineaști, concepute sub formă de Speed Dating, iar la final, cineaștii vor avea și ei ocazia să își prezinte viziunea artistică asupra ideilor de film documentar propuse de activiști. Pe parcursul atelierului, vom avea și sesiuni speciale ale tutorilor, precum și un studiu de caz pe baza filmului Invizibilii, cu echipa câștigătoare a ediției pilot Civil Society Pitch din 2016.

 

Înainte de atelier, participanții vor beneficia de sesiuni de tutorat individuale cu experți din industrie pentru realizarea pitch-urilor.

Tutorii atelierului sunt:

Mikael Opstrup, Head of Studies- European Documentary Network

Hanka Kastelicova, Executive Producer of Documentaries- HBO Europe

Ana Alexieva, Project Manager Balkan Documentary Center

 

Calendar:

24 februarie 2017: termen limită înscrieri idei de proiecte de film din partea societății civile

24 februarie 2017: termen limită înscrieri documentariști, regizori, producători de filme

1 martie 2017: anunț public cu selecția participanților la atelier

2 – 16 martie 2017: sesiuni de tutorat cu participanții pentru realizarea pitch-urilor

18 martie – 19 martie 2017: atelier CIVIL SOCIETY: Pitch și Speed Dating în cadrul Festivalului One World Romania, ediția a 10-a

Septembrie – Octombrie 2017: atelier de follow-up și sesiune de prezentări work-in-progress cu echipele formate în urma atelierului și acordarea premiului Civil Society Pitch 2017.

 

Persoană de contact: Laura Orlescu/ 0722.488.128/ atelier@oneworld.ro

 

Partenerii programului Civil Society Pitch 2017 sunt Balkan Documentary Center, Festivalul Internațional de Film Documentar de Drepturile Omului VERZIO din Budapesta și EDN- European Documentary Network.

Civil Society Pitch 2017 este realizat cu sprijinul HBO România și a Ambasadei Regale a Danemarcei.

Sprijinul acordat de Ambasada Regală a Danemarcei completează candidatura acestei țări la Consiliul pentru Drepturile Omului al ONU în perioada 2019-2021 și promovează priorităților ce stau la baza acestei candidaturi: demnitate, dialog și dezvoltare în apărarea drepturilor omului.